Het schokkende verhaal van Emma…

LET OP: HET FILMPJE IS SCHOKKEND!

Terre des Hommes, ik denk dat we er allemaal wel eens van hebben gehoord. Maar wat doen ze precies en hoe kun je ze helpen met hun strijd. Terre des Hommes is een kinderhulporganisatie die de uitbuiting van kinderen in ontwikkelingslanden probeert te stoppen. Dit doen ze doormiddel van projecten op het gebied van onderwijs, gezondheid en zelfstandigheid willen ze kansarme kinderen weer kansrijk maken. Natuurlijk is elk project in elke regio weer anders, omdat er rekening wordt gehouden met de problemen van de lokale bevolking. De projecten worden bedacht, opgezet en uitgevoerd door de lokale projectpartners in de regio’s zelf. Ze hebben vier regiokantoren die zorgen voor de directe begeleiding van de projecten en helpen de projectpartners zich nog verder te professionaliseren.

Van de getallen over de kinderen uit de Filippijnen ben ik erg geschrokken. 100.000 kinderen uit de Filippijnen worden namelijk het slachtoffer van seksuele uitbuitingen op straat, in bordelen en via het internet. In plaats van dat zij zich veilig voelen bij hun ouders, zijn de ouders gedwongen om de kinderen te dwingen tot seksuele uitbuiting, zoals cyberseks. Dit gebeurt meestal uit wanhoop die voortkomt uit geldnood.

Een van deze kinderen in de Filippijnse Emma. Zij belanden achter de webcam na aanraden van haar nichtje. Een jaar lang heeft Emma seksuele handelingen verricht voor de webcam voor betalende klanten, Haar moeder wist ervan maar was blij met de extra inkomsten van €36,- per jaar. Een paar van de mensen waar Emma contact mee had via de webcam, overtuigde haar om een keer af te spreken. De afspraakjes eindigden natuurlijk stuk voor stuk in een verkrachting.. In april kwam Emma terecht bij het opvangcentrum van het Terre des Hommes en krijgt ze psychische en financiële hulp zodat ze snel weer nieuwe invulling kan geven aan haar leven.

Omdat Emma helaas geen uitzondering is, is Terre des Hommes een campagne gestart genaamd: ‘Lezen en schrijven leer je niet in een bordeel’. Hiermee willen ze dit jaar nog 12.500 kinderen behouden voor seksuele uitbuiting.

Ook jij kunt ze hierbij helpen. Hoe je kunt helpen, lees je hier>>

Share

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Virtueel meisje ontmaskert kindermisbruikers

Kinderhulporganisatie Terre des Hommes heeft met behulp van een virtueel 10-jarig Filipijns meisje meer dan …

Share
Share