Dessert Tables

Ben jij een creatieveling, zoetekauw of hippe kip? Dan zijn ‘Dessert Tables’ – de nieuwste feestelijke trend uit Amerika – jouw ding. Wat is het precies? ‘Dessert Tables’ zijn prachtige gedecoreerde tafels vol lekkere zoetigheden, geschikt om van ieder feest een nog groter feest te maken.

Dit boek gaat over het stylen van feestjes, maar is vooral een heerlijk bakboek! Vol klassieke recepten zoals de Charlottetaart, petit fours, gedecoreerde cakejes, koekjes en macarons tot de laatste trendy hapjes als cupcakes, cake pops en whoopie pies. Dessert Tables is voor iedereen die van een ‘lekker’ feestje houdt!

Recensie
Tegenwoordig is een taartje of cakeje saai als deze niet is omgetoverd tot een schitterende cupcake of een met marsepein of fondant beklede taart. Als ik foto’s van dat soort creaties zie krijg ik kriebels… Het is toch fantastisch als je zoiets moois kan maken! Als het dan ook nog eens smaakt is het een schot in de roos. Bang om iets uit te proberen ben ik op dat gebied ook niet, dus het was niet vreemd dat ik voor mijn dochters verjaardag een Barbie-taart stond te maken en ze trakteerde op vrolijke cake pops. Toen ik het boek Dessert Tables in handen kreeg begon ik er dan ook meteen enthousiast in te bladeren.

Zoals de roze kaft van het boek al doet vermoeden is de inhoud van het boek erg zoet. Dat komt niet alleen door de recepten van alle zoetigheden, maar ook het gebruik van zoete pastelkleuren. Voor de creatieveling op bakgebied is het bekijken van dit boek al een feestje op zich!

Dessert Tables begint met de uitleg van wat dit fenomeen precies inhoudt, gevolgd door een opsomming van belangrijke ingrediënten en materiaal dat je nodig hebt om al het lekkers later uit dit boek te kunnen bakken. Vervolgens krijg je een aantal basisrecepten te zien, die je naar wens kunt aanpassen, zodat het precies bij jouw feestje past. Als inspiratiebron zijn er vijf verschillende Dessert Tables in dit boek verwerkt. Allemaal met een ander thema, zodat je genoeg variatie vindt. Zo zijn er onder andere het thema Polka Dots, Vintage Chic en Retro Chocolate.

Wat waarschijnlijk de meest belangrijke vraag is die nu bij je op komt is of de recepten een beetje eenvoudig te maken zijn. Naar mijn mening  is dat prima te doen. De uitleg is helder en lastige handelingen – zoals het bekleden van een taart met marsepein of fondant – wordt ook nog eens met duidelijke fotootjes in beeld gebracht. Verder is het eigenlijk gewoon een kwestie van proberen. Elk begin is lastig, maar dat is nog geen reden om het niet te doen. Dit kookboek bevat recepten die iedereen – soms met een beetje moeite – kan maken.

Toen ik mijn eerste cake pops maakte had ik – een paar dagen voor ik ze nodig had – even een paar proef lollies gemaakt. Missie geslaagd, vol vertrouwen maakte ik de traktatie van mijn dochter klaar. De Barbie taart maakte ik op het moment suprême voor het eerst, simpelweg omdat het uitproberen er steeds bij in was geschoten. Het enige wat mij tegenzat was dat de biscuitbasis die eerste keer in gestort was, de tweede was perfect. Terwijl het bekleden van de taart supersnel en goed verliep.  Een belangrijke tip die ik iedereen wil meegeven is: bereid je goed voor. Lees het recept meerdere malen goed door, zodat je weet wat je te wachten staat. Leg alles binnen handbereik en ga gewoon aan de slag!

Uit dit boek heb ik – wegens tijdgebrek – nog geen recept gemaakt maar ik weet zeker dat ik hier wel wat dingen uit ga maken. Ook biedt het boek mij inspiratie qua decoratie voor bijvoorbeeld cupcakes of taarten. Absoluut een fantastisch boek om in huis te hebben voor iedereen die dolgraag eens zelf cupcakes, macarons of taarten wil bakken!

Dessert Tables – Monica & Saskia Kuhne
Kookboek, hardcover, 96 pagina’s, Terra
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …

Share
Share