Het kikkertje en het lammetje

Inmiddels is mijn tweeling 7 weken oud. Twee mooie mannetjes.
Samen groeiden ze in mijn buik. Op dezelfde dag zijn ze geboren. Ze hebben in hetzelfde wiegje geslapen en delen nu nog dezelfde kleertjes.
Het zijn duidelijk broers, ze lijken best wel op elkaar, maar ze zijn duidelijk anders.

Hun uiterlijk laat steeds duidelijker verschillen zien. Zo is de een donkerder dan de ander (qua huid, haar en ogen) en zijn hun neusjes totaal verschillend. Ze schelen nog steeds 3 cm en de laatste keer dat ze werden gewogen scheelden ze 100 gram.
Het meeste wat me opvalt is dat ze allebei al een eigen karakter hebben. In mijn buik was al duidelijk dat de een rustiger was en dat is nog zo. De een vindt alles goed, is zo mak als een lammetje. De ander is een driftkikkertje, hij laat zich duidelijk horen.

Zo vind het lammetje het hele wasritueel prima. Het kleine bad, het grote bad, douchen, de tummie tub, hij vindt het heerlijk. Het kikkertje daarentegen kon zich in het begin alleen maar ontspannen als hij mee ging douchen. Inmiddels gaat de tummie tub ook prima, maar dan wel met mijn pink in zijn mond. De oorzaak is waarschijnlijk terug te vinden in de periode dat ze in mijn buik zaten. Het lammetje nam de meeste ruimte in beslag, hij presteerde het om nog te draaien met 34 weken zwangerschap. Het kikkertje lag al snel klem in de starthouding, hij is dan ook als eerste geboren.

Het lammetje geeft lachsessies weg, terwijl ik met het kikkertje al menig gesprek heb gevoerd. Ik heb twee dezelfde gekregen, ze lijken op elkaar en op hun andere broers en zus en toch zijn ze zo verschillend. Zo mooi.

About Sandra

tiggelman@msn.com'
Moeder van 6 kinderen: 1. Een meisje van 13. Zit in de tweedeklas van het voortgezetonderwijs en volgt tweetalig het gymnasium. Een bijdehandje. 2. Een jongen van 10. Gaat naar openbaar Daltononderwijs en zit in groep 7. Een dromer. 3. Een jongen van 8. Heeft PDD-NOS (vorm van autisme). Krijgt scholing op een cluster IV school, dat is speciaal onderwijs. Een verkenner. 4. Een jongen van 2. Gaat 1 dag per week naar de creche. Een ondeugd. 5. en 6. Tweelingbroers. Zijn nog baby's. Zij gaan 1 dag per week met nr. 4. naar de creche. De oudste is een driftkikker en de jongste een mak lammetje. Ik ben getrouwd met hun vader en beide zijn we werkzaam in de gezondheidszorg. Mijn man fulltime en ik 2 dagen per week. 1 dag in de week is papa thuis.

Check Also

Just Dance 2022

Waarom we weer een nieuwe Just Dance in huis willen halen? Gewoon, omdat het leuk …