Cruijffie

Veel jongens dromen ervan de beste voetballer van de wereld te worden. Bij Johan Cruijff is die droom uitgekomen. Zijn succesverhaal is daarmee het ultieme jongensboek. Als in een film brengt schrijver Jan Eilander de Amsterdamse wijk Betondorp tot leven. Net als zijn vriendjes die er wonen is de kleine “Cruijffie” een gewone jongen, en o ja, hij kan heel goed voetballen. Maar om de beste te worden en te blijven, is niet alleen talent nodig, maar vooral doorzettingsvermogen…

Recensie
Het boek is op een manier geschreven die heel gemakkelijk wegleest. Mijn zoon die zelf ook voetballer is vindt het helemaal geweldig want van Cruyff heeft hij wel eens gehoord in de media. Ook komen er typische uitspraken van hem aan boord die de oudere lezers natuurlijk bekend voorkomen, zoals: je kunt alleen winnen als een ander verliest. Ook de strijd tussen Johan en Arend is zo herkenbaar. Echt een leesboek waar alledaagse zaken aan de orde komen. Het gezin, vrije tijd en vriendinnetjes. Echt een aanrader voor alle jongens en meisjes die gek zijn op voetballen omdat het daar toch in grote mate om draait.

Cruijffie is is een roman geschreven door Jan Eilander. Jan Eilander heeft al meerdere jeugdboeken op zijn naam staan en is daarnaast scenarioschrijver voor tv series en speelfilms. Cruijffie is een op en top jongensboek mooi geïllustreerd door Erik  Kriek. Het verhaal heeft 220 bladzijden en uitgegeven door de Cruyff Bibliotheek. Zij hebben zich ten doel gesteld uitgaven te publiceren die de betekenis van Johan Cruyff duiden. Een deel van de opbrengsten van het boek komt ten goede aan de Cruyff Foundation.

Cruijffie – Jan Eilander
Jeugdboek, hardcover, 220 pagina’s, Cruyff Bibliotheek
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

About Ingrid

tonnie.hospers@zonnet.nl'
Ik ben getrouwd met Tonnie en moeder van drie kinderen. Myrthe geboren in 2002, Stefan in 2004 en Patrick 2006. De jongste is verstandelijk gehandicapt wat zich uit in een ontwikkelingsachterstand van ruim een jaar tot anderhalf. Hij zit op speciaal onderwijs maar is een heerlijk spontaan, lief, ondernemend maar soms ook erg ondeugend jongetje. Het hebben van een kindje wat anders is dan gemiddeld heeft natuurlijk wel zijn invloed op het wel en wee in het gezin maar we proberen er allemaal zo normaal mogelijk ermee om te gaan. Ik ben supertrots op alle drie mijn kanjers. Myrthe en Stefan leren door Patrick rekening te houden met anderen die anders zijn/denken/doen. Ze zijn lief behulpzaam en zorgzaam en hebben een groot verantwoordelijkheids gevoel t.o.v. hun broertje. Naast het recesseren werk ik nog 2 dagen in het ziekenhuis als secretaresse en 1 avond per week in de thuiszorg als ziekenverzorgende. Naast het zorgen voor anderen vindt ik lezen helemaal top evenals dingen ondernemen met het gezin en heerlijk buiten zijn. Lezen is voor mij een heerlijk moment voor mezelf hetgeen ik dan ook probeer iedere dag te creëren al is het maar een half uurtje.

Check Also

4 tips om een leuke avond te organiseren met je kinderen

Kinderen zijn zeer creatief en verzinnen snel activiteiten waarmee zij zichzelf kunnen vermaken. Naast de …