Pip en Posy en het enge monster

Pip en Posy zijn beste vriendjes (meestal tenminste) in deze serie over de ups en downs in een peuterleven. Op een regenachtige dag is Posy aan het kokkerellen. Net als ze de kom uitlikt, ziet ze door het raam een grote blauwe klauw. En even later staat er een monster in haar keukentje!
Maar wel een monster met heel herkenbare voeten…
Een lief verhaaltje voor peuters, over plagen, bang zijn en er samen om kunnen lachen.

Recensie:
Het regent buiten en Posy verveelt zich. Dan gaat ze wat lekkers maken. Ze zet alles klaar, gaat de cakejes maken en zet ze in de oven. Als ze aan het wachten is totdat de cakejes klaar zijn bonst er een grote harige hand op het raam. Posy is een beetje bang. Als het monster binnenkomt moet ze huilen. Dan ziet ze de voeten van het monster, het is haar vriendje Pip.” Sorry dat ik je heb laten schrikken”, zegt Pip. Dan mag Posy het monster zijn. Als de cakejes klaar zijn gaan ze buiten picknicken.

Pip en Posy en het enge monster is een leuk prentenboek met “problemen” die in het dagelijks leven bij kinderen ook voorkomen. Je kan hierbij denken aan plagen, delen en samen spelen.
Het is dus een voorleesboek met een levensles.
Er staan mooie tekeningen in het boek die de hele bladzijde vullen.

Pip en Posy en het enge monster – Axel Scheffler.
Hardcover, prentenboek, 32 pagina’s, uitgeverij Gottmer.
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …