Samen op de wip

Welkom op het dierenplein! Hier leven en spelen alle dieren samen. Poes, muis , aap, giraf, konijn en hond zijn zes allerbeste vrienden. Ze wonen elk in hun eigen huisje, en ze maken heel veel plezier. Het dierenplein staat voor vrolijkheid, maar ook voor samen zijn en elkaar helpen. Kom jij ook spelen? Vandaag is giraf in de speeltuin. Hij wil graag op de wip. Maar je kunt niet  alleen op de wip, dat dpe je samen met iemand anders. Gelukkig ziet hij muis. Maar muis is te licht om samen mee op de wip te selen. En ook met Hond en Aap lukt het niet. Kan giraf dan met niemand op de wip?

Recensie
Wat een leuke illustraties! Samen op de wip is een vrolijk boek met stevige papieren bladzijdes. Op de eerste bladzijde stellen alle dieren van het dierenplein zich voor zodat je ze een beetje leert kennen. Zo is poes een beetje verlegen en konijn altijd erg druk. Hond is een dromer en aap ondeugend.

Het verhaal is erg leuk geschreven en niet te langdradig zodat het blijft boeien voor een kind. Mijn dochter van 18 maanden snapt het verhaal nog niet voldoende, maar door de illustraties kan ik haar wel het een en ander aanwijzen. Het doel van het verhaal – samen spelen –  wordt heel erg leuk en kinderlijk uitgelegd! Zeker leuk om met je oudere dreumes of peuter te lezen!

Samen op de wip – Judith Koppens en Eline van Lindenhuizen
Dreumesboek, hardcover, 26 pagina’s, Clavis
Bestel dit boek hier>>

Share

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

Slaap! Voor dreumes en peuter

Slapen…. tja…. Wanneer je eenmaal een kindje hebt, is dit een van de dingen waarmee …

Share
Share