Het huis van een prima ballerina

Met eenvoudig te maken meubeltjes uit stevig karton en het dagboek van prima ballerina Tamara Karsavina. Het dagboek vertelt het leven van de bekende danseres van het Russische Ballet tijdens haar verblijf in Parijs in 1911. In het huis kun je op zoek gaan naar haar souvenirs. Je kunt 1, 2, 3 of 4 kamers vormen en het huis aanpassen zoals je zelf wilt. Na het spelen is het huis makkelijk weer op te vouwen.

Recensie
In eerste instantie dachten we wat is dit nu? Een kartonnen omhulsel met daarin een dagboek en lossen vellen met daarop meubels die je zelf nog in elkaar moest zetten ? Het bleek echter een schot in de roos. En vol enthausiasme werd het huis in elkaar gezet met de meubels. Eigen playmobielpoppetjes maakten het geheel compleet. Het idee van het dagboek gecombineerd met het huis is wel erg leuk. Tijdens het lezen kwamen ze achter steeds meer dingen en zagen ze ook steeds meer dingen in het huis.

Jammer alleen dat de meubels gemaakt waren – naar mijn mening – van slap karton waardoor het niet echt stevig bleef staan tijdens het spelen en het dus eenmalig gebruikt kan worden. Wil je het bewaren dan moet je het al in een bakje doen want anders blijft er niets van over. Als het op iets dikker karton gedrukt was dan hebben ze er langer plezier van. Want nogmaals het idee is super leuk!

Het huis van een prima ballerina – Pascale Debert
Prentenboek, Paperback, 44 pagina’s, Terra Lannoo
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Ingrid

tonnie.hospers@zonnet.nl'
Ik ben getrouwd met Tonnie en moeder van drie kinderen. Myrthe geboren in 2002, Stefan in 2004 en Patrick 2006. De jongste is verstandelijk gehandicapt wat zich uit in een ontwikkelingsachterstand van ruim een jaar tot anderhalf. Hij zit op speciaal onderwijs maar is een heerlijk spontaan, lief, ondernemend maar soms ook erg ondeugend jongetje. Het hebben van een kindje wat anders is dan gemiddeld heeft natuurlijk wel zijn invloed op het wel en wee in het gezin maar we proberen er allemaal zo normaal mogelijk ermee om te gaan. Ik ben supertrots op alle drie mijn kanjers. Myrthe en Stefan leren door Patrick rekening te houden met anderen die anders zijn/denken/doen. Ze zijn lief behulpzaam en zorgzaam en hebben een groot verantwoordelijkheids gevoel t.o.v. hun broertje. Naast het recesseren werk ik nog 2 dagen in het ziekenhuis als secretaresse en 1 avond per week in de thuiszorg als ziekenverzorgende. Naast het zorgen voor anderen vindt ik lezen helemaal top evenals dingen ondernemen met het gezin en heerlijk buiten zijn. Lezen is voor mij een heerlijk moment voor mezelf hetgeen ik dan ook probeer iedere dag te creëren al is het maar een half uurtje.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share