Het pak van de kerstman

Een dik doeboek voor wie graag veel over de Kerstman wilt weten. Boordevol verhalen, maar ook weetjes, versjes en liedjes, knutselopdrachten en recepten. De verhalen en andere teksten zijn geordend volgens de AVI-methode en worden elke keer een beetje moeilijker. Met de hulp van de Kerstman, zijn talrijke elfen en rendieren leren jonge kinderen stap voor stap lezen. Het ultieme geschenk voor onder de kerstboom.

Recensie
Het pak van de kerstman is een heel gevarieerd boek over de kerstman. Er staan verhalen in over de kerstman, zijn elfen en zijn rendieren. Veel hiervan zijn in dichtvorm, wat erg prettig voorleest. De verhalen zijn niet alleen leuk om voor te lezen, maar voor je kind ook leuk om zelf te lezen. Ze zijn geschreven op verschillende AVI-niveau’s, waardoor het boek in de loop der jaren als het ware meegroeit met je kind.

Het pak van de Kerstman beperkt zich niet tot verhalen. Er staan ook recepten in en allerlei knutsel opdrachten. En tenslotte heel veel informatie over de Kerstman: waarom zijn pak rood is bijvoorbeeld. Of waar de Kerstman woont (wist je dat hij drie woonadressen heeft?). En de namen van de rendieren die de slee van de Kerstman trekken.

Het boek is misschien een mooi kerstcadeau, maar persoonlijk vind ik het ook een mooi Sinterklaas cadeau. Bij ons geen strijd tussen Sinterklaas en Kerstmis, na 5 december bereiden wij ons voor op de kerst en de Kerstman brengt zijn eigen sprookjesachtige sfeer met zich mee. Het lijkt me leuk om in de aanloop naar de kerst samen met mijn kinderen meer over de Kerstman te weten te komen.

Na de kerstdagen verdwijnt Het pak van de kerstman in de doos met kerstboeken en cd´s, om volgend jaar weer tevoorschijn te komen. Misschien kan ons kleutertje, die dan in groep 3 zit, het dan al zelf een heel klein beetje lezen!

Het pak van de kerstman – Inge Misschaert en Inge Bergh
doeboek, hardcover, 112 pagina´s, De Eenhoorn
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Première eerste hulp bij Kerst

Met nog minder dan drie weken te gaan tot kerst is dit hét moment om …

Share
Share