Cupcakes van Petra

Een boek vol heerlijke recepten van hippe cupcakes voor elke gelegenheid. Petra Achtien laat in dit nieuwe inspirerende boek zien hoe je de mooiste cupcakes maakt voor bijvoorbeeld een geboorte of een bruiloft. Nieuw zijn de zogenaamde cupcake stories: een verzameling cupcakes die samen een sprookje, liefdesverhaal of bijzondere gebeurtenis vertellen.

De naam Petra Achtien en cupcakes vormen samen een begrip. In haar winkels in Utecht en Amsterdam geeft ze workshops, verkoopt ze de mooiste cupcakes en taarten, en alles wat je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan. Van rolfondant tot gekleurd marsepein, van spikkels tot spatels, van ouwelbloemen tot uitsteekvormpjes, Petra heeft het allemaal! Eerder verschenen van haar hand Taart om blij van te worden en Taart! die al diverse malen herdrukt werden.

Recensie
Helemaal geweldig vindt ik het boek Cupcakes van Petra. Voor vrijwel elke gelegenheid staat er een cupcake in om zelf te maken. Sinterklaas, kerst, koninginnedag, geboorte, getrouwd, liefde, piratenfeest, prinsessenfeest, de seizoenen en noem maar op. Van elke cupcake staat een duidelijke beschrijving, hoe je deze moet maken. Uiteraard ontbreken de prachtige foto’s van de vele cupcakes niet. De foto’s geven direct een duidelijk beeld, van hoe de cupcakes eruit horen te zien. Uiteraard kun je deze foto’s ook gebruiken als een hulpmiddel, en aan de hand van de foto’s er je eigen wending aan geven.

Wat ik zelf heel erg leuk vind, zijn de cupcakes-stories; een aantal cupcakes die een verhaal vertellen! Origineel en ontzettend leuk om te maken én om te krijgen! Uiteraard wordt er ook uitgelegd, hoe je de diverse gereedschappen zoals de rozenmal, de reliëfmat, de plunger-cutters enz. gebruikt moeten worden.
Cupcakes van Petra is een ware must-have voor een ieder die het leuk vind om zelf taarten en/of cupcakes te maken.

Cupcakes van Petra – Petra Achtien
Receptenboek, hardcover, 149 pagina’s, The House of Books
Bestel dit boek hier >>

 

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …

Share
Share