Musical de Droomvlucht

Ik had het grote geluk dat ik samen met mijn zoon gratis naar Musical de Droomvlucht mocht. We gingen daar dan ook graag naar toe. We hadden al veel voorpret en na het lange wachten was het dan eindelijk zover…we gingen naar de Musical de Droomvlucht!

Rond 18u kwamen we aan bij het Efteling Theater. Net een verkeerd tijdstip, want de Efteling was net gesloten, dus een hele stroom mensen kwamen we tegemoet. Hierdoor hadden we niet direct door waar de ingang van het Efteling theater was, maar we werden vriendelijk geholpen door een medewerker van de Efteling. Om 19u begon de show. Een heel verrassend begon. Ik had verwacht dat we gelijk elfen,vlinders en fel gekleurde bloemen zouden zien. Maar we kwamen terecht in een huiskamer van de oma van Lila. Lila is een meisje van 11 jaar, die een weekend bij haar oma moest logeren, omdat haar ouders moesten werken. Lila had hier helemaal geen zin in, maar dan blijkt dat ze samen met haar oma in een spannend sprookjes avontuur te belanden.

Ineens komt er onverwachts onweer en gebeuren er allerlei spannende taferelen op het podium. Ik kijk om me heen en zie dat diverse kinderen het nu wel heel erg spannend vinden. Mijn zoon vind het ook spannend, maar gelukkig wel heel erg leuk. Later in de show zien we trollen en elfjes voorbij komen. De trollen zien er griezelig echt uit en de elfjes zien er sprookjesachtig echt uit! Je waant je echt in een sprookjeswereld! Ik word helemaal meegevoerd met het verhaal. Het verhaal, de muziek, de aankleding van het decor en de cast…alles sluit op elkaar aan en het is één en al een groot sprookjesavontuur!

In de pauze heeft mijn zoon allerlei ideeën over hoe we Lila en haar oma kunnen helpen. Het verhaal heeft grote indruk op hem gemaakt en hij kan niet wachten tot de musical weer verder gaat. Na zo’n 20 minuten begint de show weer. Mijn zoon zit rechtop in zijn stoel om te zien hoe het verhaal gaat aflopen. Als de cast dan ook nog door de zaal gaat lopen, wordt het helemaal sprookjesachtig. We zitten aan de zijkant en de trollen en elfen komen vlak langs ons heen! Nu is voor ons gevoel het sprookje helemaal tot leven gekomen! Rond 21.30u is de musical helaas afgelopen. We gaan naar huis met het idee dat sprookjes bestaan…wat een geweldige avond hebben we gehad!

Hoewel de Efteling aangeeft  dat de musical geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar, vind ik dit wel een erg jonge leeftijd. Dit omdat er in de show onweer komt, waar de kleintjes erg van kunnen schrikken en diverse jonge kinderen waren ook bang voor de trollen. Zelf zou ik zeggen dat de musical geschikt is voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. Is je kind niet snel bang, dan kunnen ze er gerust al met 4 of 5 jaar heen. Musical de Droomvlucht is dan ook zeker een aanrader om naar toe te gaan.

Klik hier voor meer informatie over de Musical Droomvlucht.

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Social Squad maakt er een feestje van in het theater

 3 zeer populaire social creators/TikTokkers Anique Dreamon, Emma Keuven en Jesse van Wieren nu in …

Share
Share