Zeg kleine dolfijn wat duik jij diep

Veerle vangt haar eerste garnalen en haringen en raakt bij het duiken verstrikt in een visnet. Ze is helemaal alleen. Wordt ze op tijd gered?

Dit boek heeft ook een CD: Zing mee met Wat ben je dan? en luister naar het verhaal.

Recensie
Zeg kleine dolfijn wat duik jij diep is een mooi en spannend verhaal over een jong dolfijntje dat nu groot genoeg is geworden om alleen op zoek te gaan naar eten. Bram wil graag mee met Veerle, maar dat mag niet. Het is echt tijd dat Veerle het helemaal alleen doet. Het verhaal neemt een spannende wending aan wanneer blijkt dat Veerle verstrikt raakt in een net van de vissers. Ze moet naar boven om adem te halen, maar dat net houdt haar tegen. Nu is het toch wel heel vervelend dat ze helemaal alleen is…

Na het spannende verhaal volgen vier pagina’s met veel informatie over de ‘dolfijn’ dat de naam bruinvis heeft. Een bruinvis is niet bruin, waarom heet deze dan zo? En een dolfijn is het ook niet, want bruinvissen zijn zoogdieren. Op deze en andere vragen krijg je antwoord in de vier informatieve pagina’s die ook weer van mooie en duidelijke prenten voorzien zijn.

Achterin het boek tref je nog een CD aan. Hierop staat het verhaal als luisterboek. Ideaal wanneer je zelf even geen tijd hebt om te lezen. Het verhaal wordt op een rustige, maar levendige manier verteld, zodat het goed te volgen is. Kinderen kunnen eventueel meebladeren in het boek en zo het verhaal in beeld zien. Door de duidelijke prenten hebben ze al snel door wanneer er een bladzijde omgeslagen moet worden. Alle belangrijke gebeurtenissen staan in een prent afgebeeld en zijn op die manier heel herkenbaar voor kinderen.

Na het verhaal staat er op de CD nog een liedje over de bruinvis. De tekst van dit nummer vind je op de achterste bladzijde van het boek. Ivo de Wijs schreef de tekst van het liedje en Dirk van der Laan zorgde voor de muziek.

Zeg kleine dolfijn wat duik jij diep is het vierde boek in de serie “Zeg kleine….” In totaal zijn er nu vijf boeken uitgegeven in deze informatieve serie. De andere boeken in deze serie gaan over de kleine, egel, zeehond, vleermuis, bever en eekhoorn. De boeken worden uitgegeven door de KNNV, de vereniging voor veldbiologie.

Zeg kleine dolfijn wat duik jij diep – Vera de Backker & Sabine Wisman
Informatief, hardcover, 24 pagina’s, KNNV

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Buffalo Bill en De Kleine Zeemeermin [luisterboek en leesboek]

Ik ben dol op luisterboeken en heb een heleboel Vlaamse luisterCD’s. De Nachtegaal (ook geschreven …

Share
Share