Hoe word ik een Ballerina

Altijd al willen weten hoe het is om een ECHTE ballerina te zijn? In dit boek vertellen Bella en haar balletvriendinnen je alles wat er te weten valt over balletdansen. Van je eerste paar balletschoenen en de basispasjes tot een opleiding aan een balletacademie en dansen in de spotlights. Geniet van sprankelende tutu’s en tiara’s. Lees alles over pliés en pas de deux. Kies je rol en maak zelf je eigen balletvoorstelling!

Recensie
Dit is overduidelijk een boek dat zich richt op meisjes die er van dromen om een beroemde balletdanseres te worden. Een mooi groot boek dat je meeneemt naar de magische wereld van ballet. Het is een ontdekboek waar kinderen heel veel informatie in vinden. De ontdekkingen bevinden zich achter (soms goed verborgen) flapjes en een draaischijf maakt dat je de bladzijde steeds een ander uiterlijk kunt geven. Neem een kijkje achter de coulissen om het verhaal van Het Zwanenmeer of De Notenkraker te lezen. Of laat je liever meteen je toneelkunsten zien en kies je met behulp van de draaischijf iets wat je moet uitbeelden?

Met dit boek zullen meiden van 5 jaar tot 10 jaar zich absoluut uren kunnen vermaken. Met een paar vriendinnen erbij kunnen ze samen een echte voorstelling in elkaar knutselen en – als het goed is ingestudeerd – aan alle mama’s en papa’s laten zien!

Op het moment dat je kind echt alles weet over dansen, balletschoenen en optredens zit er achterin het boek misschien nog wel de grootste verrassing van allemaal… Een echt balletcertificaat waar uiteraard hun eigen naam op geschreven kan worden.

Hoe word ik een ballerina is onderdeel van de succesvolle Kosmos-Kinderreeks. In deze serie verschenen eerder al boeken als: Hello Kitty, Dinosaurussen Alive! en Alice in Wonderland. De boeken uit deze reeks zijn een groot succes en inmiddels zijn er al tienduizend exemplaren verkocht.

Hoe word ik een Ballerina – Harriet Castor
Prentenboek, Hardcover, 26 pagina’s, kosmos
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Het geheime leven van virussen

Er zullen weinig kinderen zijn die nog nooit van Corona gehoord hebben. Ze weten dat …