In de zee zijn krokodillen

De ongelooflijke reis van een Afghaanse jongen van tien op zoek naar een veilige plek die hij “thuis” kan noemen. Enayatollah Akbari wordt op de verkeerde plek en op het verkeerde moment geboren. Ook al is hij een kind niet groter dan een geit en blinkt hij uit in het Buzul-bazi-spel, op een dag is hij zijn leven niet meer zeker. Zijn moeder neemt hem mee naar Pakistan, waar ze hem alleen achterlaat.

Uit deze tragische daad van liefde komt de ongelooflijke reis voor die Enayatollah via Iran, Turkije en Griekenland naar Italië voert. Een odyssee vol waaghalzerij waarbij hij de slechte maar ook de goede kant van de mens leert kennen. Zijn verhaal is prachtig opgetekend door de Italiaanse romancier Fabio Geda.

Recensie
In de zee zijn krokodillen is meeslepend verhaal over Enayatollah Akbari. Zijn lange en moeilijke reis begint als zijn moeder hem alleen laat. Dan moet Enayatollah op zoek naar een nieuw huis. Op zoek naar een plek, waar hij zich thuis voelt. Het is een lange en vaak een moeilijke weg, die Enayatollah moet nemen. Hij komt veel verschillende mensen tegen op zijn weg. Naast dat hij veel ellende ziet en meemaakt, maakt hij gelukkig ook nog veel mooie momenten mee. En zijn er ook nog mensen die hem proberen te helpen, op weg naar een nieuwe thuishaven. Uiteindelijk vind Enayatollah zijn nieuwe thuis en gaat zelfs nog studeren, om zo wat van zijn leven te maken. Maar het allermooiste moment, is dat hij aan het eind van het verhaal, weer contact krijgt met zijn moeder. En dit is dan tevens wéér helemaal een nieuw begin.

In de zee zijn krokodillen is een waar gebeurd verhaal, vol met ontmoetingen en emoties. Het is een aangrijpend verhaal en het is dé Italiaanse bestseller van 2010. Het is dan ook al zo goed als zeker, dat dit boek verfilmd zal worden. Zelf heb ik er redelijk lang over gedaan om dit boek te lezen, maar ik kan me voorstellen dat veel mensen dit boek wel in één keer uitlezen. Het kan zo meeslepend zijn, dat je gewoon wil weten, hoe dit verhaal afloopt.

In de zee zijn krokodillen – Fabio Geda
Literatuur, hardcover,179 pagina’s, Arbeiderspers
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees meer:
Mijn grote dierenboek
Blauwe hemel in de herfst
Tegen de wind in

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

19 maart in De Balie: ‘de moeder, de schrijver’

In de aanloop naar de Boekenweek verschijnt Ik, moeder (€19,99, Meulenhoff) – een literaire verhalenbundel over het …