De zomerstreken van Jens en Lin

 

Het is zomer. Voor Jens en zijn Chinese buurmeisje Lin, allebei zes, is het een heerlijke tijd. Na een zwembadjesdag op school hebben ze vakantie. Ze gaan varen met buurman Zeerover, bouwen een kwallenkasteel aan zee, kamperen in de tuin, proberen zelf een milkshake te maken, vangen lieveheersbeestjes en doen tijdens een regendag een spannende ontdekking op zolder. Als ze gaan wandelen met het hondje van de buurman, gebeurt er iets waardoor het buurtfeest bijna in het water valt, maar gelukkig loopt ook dat goed af.

Recensie
Een heerlijk voorleesboek voor kinderen vanaf vier jaar. Met vijftien verhalen, met in de hoofdrol Jens en Lin, heb je een boek dat goed is voor uren voorleesplezier. De verhalen zijn allemaal vlot geschreven en er gebeurt elke keer wel iets grappigs of onverwachts. Opa die klem komt te zitten in de glijbaan bijvoorbeeld. Of een klein foutje tijdens het maken van een milkshake, met desastreuze gevolgen. Stuk voor stuk brengen de verhaaltjes een lach op de gezichten van ouder en kind!

Om het boek aantrekkelijk te houden staat er bij elk verhaaltje één of soms twee prentjes getekend. Deze zijn – in tegenstelling tot de kaft van het boek – niet in kleur maar zwart-wit. Toch geven ze duidelijk de sfeer van het verhaal weer.

Na de verhaaltjes staat er nog een verrassing te wachten achter in het boek. Zo kun je daar het recept vinden voor de milkshake die in het boek gemaakt wordt en staan er diverse knutseldingen in die ook in de verhaaltjes voorkomen. Geïnspireerd door de verhalen van Jens en Lin, kun je dus meteen met je kind(eren) lekker aan de slag!

De zomerstreken van Jens en Lin – Anneriek van Heugten
Voorleesboek, Hardcover, 107 pagina’s, Uitgeverij Clavis

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

De zomer in met het koninklijk gezin

Hoewel zowel onze gedachten, als die van de leden van het Koninklijk Huis bij de …

Share
Share