aargh! eerste hulp bij opvoedstress

Aargh! Eerste hulp bij opvoedstress

Aargh! Eerste hulp bij opvoedstress zit vol tips en kordate oplossingen voor ‘achter het behang plak’-situaties. Wat is de oplossing voor welbekende lastige opvoedsituaties? Zie je het even niet meer zitten met de peuterpuberteit? Wil je kleuter ineens niet meer eten? Maak met dit boek van kleine lastige kinderen in een handomdraai welopgevoede schatjes! Zowel professionals als ervaren ouders komen aan het woord.

Recensie
Aargh! is een leuk, handzaam boek waar ik toch weinig nieuws in kon ontdekken. Desondanks is het erg leuk om in te bladeren en een handig hulpmiddel. Voor mij eerder een boek wat ergens ligt en waar ik af en toe eens in kijk op zoek naar tips, dan een boek wat ik zou gebruiken als “eerste hulp” in een opvoed situatie.

De meeste ideeën kwamen wel enigszins overeen met mijn eigen opvoed denkbeelden, maar er waren ook bedenkelijke tips bij. Een paar voorbeelden (pag. 28 “aan tafel”). Tip: schep weinig op het bord van je kind. Volgende tip: je kunt ook juist extra veel opscheppen. Oké, de uitleg erbij maakt het logischer, maar toch! Het blokje eronder: ‘maak het leuk’ met als tip om van ieder hapje iets spannends (vliegtuig etc.) te maken of zelfs een spelletje, lijkt me een rampzalige tip, tenzij je echt heel veel tijd hebt. De tip in een ander blokje om samen met je kind een kookboek te maken met alles wat je lekker vindt, vind ik echt erg leuk. Samengevat: prima boek om door te bladeren en uit te halen waar je wat aan hebt.

Aargh! Eerste hulp bij opvoedstress – Staats / Venema
Opvoedboek, hardcover, 164 pagina’s, Becht

Lees ook:
Zeg toch eens NEE tegen je kind
Ouderschap vanuit je hart
Oei ik groei – feiten en fabels

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Het goede voorbeeld – Christiane Kutik

In dit boek geeft Christiane Kutik uitgebreid tips en ideeën, hoe je ongedwongen, maar authentiek …

Share
Share