op een grote paddenstoel

Op een grote paddenstoel

In het boek Op een grote paddenstoel staan veel leuke en bekende kinderliedjes, zoals “Ik zag twee beren broodjes smeren”, Zo gaat de molen”, “Hoofd schouders knie en teen” en “In de maneschijn”. De illustraties zijn kleurrijk, fantasierijk en beelden duidelijk de liedjes uit.

Recensie

Mijn zoon van 4 jaar is vanaf het eerste moment helemaal gek op dit boek. Er staan veel bekende liedjes in, die hij maar al te graag meezingt. Aan de tekeningen ziet hij over welk liedje het gaat en gaat dat liedje dan zingen. Zo is het net of hij het boek echt al kan lezen.

Zelf vind ik Op een grote paddenstoel ook een super leuk boek. Ten eerste omdat ik het gezellig vind om met mijn kinderen liedjes te zingen en daarnaast omdat de illustraties zo ontzettend mooi en uitgebreid zijn. Die maken het boek helemaal compleet. De tekeningen beelden echt een verhaal / het lied uit. Dat wil zeggen dat het boek niet alleen is om liedjes te zingen, maar vooral ook om de tekeningen te bekijken. Op elke bladzijde is genoeg te zien, om uren plezier te hebben aan het boek.

Ook mijn bijna 2 jaar oude dochter wijst alle plaatjes aan die ze ziet en bij sommige plaatjes heeft ze hele verhalen. Erg leuk is dat ze nu ook een beetje begint mee te zingen en dansen met bepaalde liedjes, zoals “Zo gaat de molen”. Kortom, Op een grote paddenstoel is niet alleen een leuk boek om te lezen en/of liedjes te zingen, maar ook erg leuk om samen met je kind de tekeningen te bekijken. Het boek is zeer geschikt voor dreumes, peuters en kleuters. maar ik denk dat iets oudere kinderen ook nog veel plezier kunnen beleven aan dit boek. Vooral ook omdat je van de prachtige tekeningen hele verhalen kunt maken. De kracht van dit boek zijn de illustraties die gewoon perfect zijn getekend.

Op een grote paddenstoel – Mies van Hout
Prentenboek 2+, hardcover, 32 pagina’s, Lemniscaat

Lees ook:
De wereld van Eric Carle
Draakje leert het wel
Ik wil alles wat niet mag

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Poesje Mauw

Zing de mooiste liedjes bij de kleurigste dierenprenten. Poesje mauw Schaapje, schaapje Hansje pansje kevertje …

Share
Share