Angelina Ballerina

Angelina Ballerina droomt ervan om een prima ballerina te worden en ze werkt hard om haar doel te bereiken. En nu mag ze in het Koninklijk Theater dansen voor de koning en koningin van Muisland. Die vinden haar optreden prachtig!

Mijn dochter Fiora van 3 (eigenlijk een prinsesje die erg van dansen houdt) zei direct toen ze dit boek zag: “oooooh, wat prachtig!”. En ik sluit me helemaal bij haar mening aan. Het verhaal is leuk om (voor) te lezen, hoewel ik tot nu toe de kans niet heb gekregen om alle tekst te lezen. De flapjesmoeten open/schuiven en er moet naar de Grande Finale toegewerkt worden, want dat is het echte hoogtepunt: zelf het doek opendoen en de muziek aanzetten en Angelina Ballerina laten dansen. De flapjes zijn, zoals in alle boeken met bewegende onderdelen, wat fragiel, maar ik heb ruime ervaring in het herstellen van dierbare boeken en vertrouw er op dat dit boek nog lang mee zal gaan als een van Fiora’s lievelingsboeken!

 

Kinderen kunnen met het boek Angelina Ballerina hun eigen balletvoorstelling geven: ze kunnen het boek rechtop zetten en op de knop drukken voor muziek. Als ze het doek omhoog trekken, draait Angelina een echte pirouette voor het publiek. Dit boek is een heus muziektheater met een echte muziek finale.

Recensie

Mijn dochter Fiora van bijna drie (eigenlijk een prinsesje die van dansen houdt) zei gelijk bij het zien van dit boek: “oooooo,wat prachtig!”. Daar sluit ik me helemaal bij aan. Het is een leuk boek om (voor) te lezen, ook al kreeg ik daar eigenlijk niet de kans voor. Aan alle flapjes worden gelijk geopend en bewogen. We werken toe naar de Grande Finale, want dat is het echte hoogtepunt: zelf het doek opendoen, de muziek aanzetten en Angelina Ballerina laten dansen.

De flapjes van Angelina Ballerina zijn wat fragiel net al bij alle boeken met beweegbare delen. Gelukkig ben ik ondertussen geoefend in het herstellen hiervan, zodat dit boek nog lang Fiora’s lievelingsboek kan blijven.

Angelina Ballerina – Katharine Holabird
Pop-upboek met muziek, hardcover, 14 pagina’s, De vier windstreken

Lees ook:

De mooiste vis van de zee
Mijn naam is Haas / Nooit meer nat

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

VIP-ontbijt in de Julianatoren [verslag]

Zondagochtend 12 juni ging de wekker al vroeg af in Huize Van Veldhuizen … We moesten …

Share
Share