Mijn naam is Haas / Nooit meer nat

Nooit meer nat is het eerste deel van de serie Mijn naam is Haas. Hierin wordt het karakter Haas, zijn vriendjes en zijn fantastische wereld geïntroduceerd. Haas houdt van oplossingen. In zijn wereld blijven problemen nooit lang bestaan. Samen met het slimme eendje Sofie bedenkt hij altijd een uitweg. Zijn leven zit vol avontuur…

Het verhaal
Er is 1 ding waar Haas een hekel aan heeft: regen. Na dagen en dagen regen is alles, inclusief Haas, doorweekt. Haas heeft er helemaal genoeg van en neemt het besluit nooit meer nat te worden. In de stromende regen gaat Haas op zoek naar een oplossing.

Recensie
Het prentenboek Nooit meer nat is het eerste product uit de geweldige serie ‘Mijn naam is Haas’.  Wij hadden hier al eerst het computerspel Lekkere Lucht uit diezelfde serie wat hier een regelrecht succes is. Dit boek was dus een geschenk uit de hemel aangezien mijn dochter van 4 jaar niet de hele dag achter de computer mag zitten. Ze mag natuurlijk wel de hele dag fantaseren en wegdromen met dit verhaal van Haas en zijn vriendjes.

De karakters uit het boek en de pc game zijn dezelfde wat het erg leuk en herkenbaar maakt voor kinderen. Niet dat je voor dit kinderboek ook het spel moet kennen. Dit prentenboek is prachtig en sterk zonder dat je weet hebt van andere producten uit de ‘Mijn naam is Haas’ serie. Met prachtige illustraties, een sterk verhaal en dieren die je zou willen knuffelen is dit een perfect boek om voor te lezen aan kinderen vanaf 3 jaar. Door de herkenbare dieren (konijn, eend, schaap, koe) en het onderwerp (regen) kan je dit boek zelfs al voorlezen aan jongere kinderen. Dit prentenboek leent zich ook erg om voor te lezen in een gezin met meerdere kinderen. Nooit meer nat is een boek dat keer op keer gepakt wordt en een feest is om voor te lezen.

Mijn naam is Haas / Nooit meer nat! – Wouter Tulp
Prentenboek, hardcover, 28 pagina’s, A.W. Bruna Uitgevers

Lees ook:
Wat een lekkere lucht
Hoe word je een piraat?
MUST HAVE: het kletsboek

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share