karinvandewielfotografie

27 weken zwanger

karinvandewielfotografieJe baby
Je baby is nu 34 cm lang en weegt ongeveer evenveel als een bloemkool, namelijk 800 gram. Je kindje slaapt nu met regelmatige tussenpozen en met het open en dicht doen van de ogen. Je baby kan ook al op zijn vingertjes zuigen. Je baby’s hersenen zijn nu nog meer ontwikkelt en erg actief. De longetjes zijn nog niet rijp, maar kunnen wel functioneren met medische hulp mits je baby nu al geboren wordt. Je baby heeft af en toe de hik wat jij ook kan voelen.

Je lijf
Je gaat nu het derde trimester in; je lichaam maakt zich op voor de laatste loodjes. Veel zwangere vrouwen krijgen nu steeds meer ongemakken. Vermoeidheid, een pijnlijke rug, bekkenklachten, krampen in je benen en brandend maagzuur. Dit alles heeft te maken met het steeds groter groeien van je baarmoeder, het weker worden van je gewrichten door de zwangerschapshormonen en het extra gewicht dat je meezeult. Helaas zullen de klachten alleen nog maar toenemen.

Krampen
Heb jij last van krampen in je benen? Dan zal je hier voornamelijk ’s nachts last van hebben. Probeer je benen overdag geregeld te stretchen en leg ze op een kussen als je in bed ligt. Je kan ook een kussen onder je matras leggen ter hoogte van je benen zodat ze altijd een beetje omhoog liggen.

 

Lees hier alle 42 weken op een rij >>>

About Mira Ahles

Ondernemer, blogger en oprichter van TrotseMoeders.nl, TrotseVaders.nl & de Club van Slechte Huisvrouwen. Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Nieuws over kinkhoest-vaccinatie voor zwangeren

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) neemt het advies van de Gezondheidsraad over om alle zwangere vrouwen …

5 comments

 1. Wanneer kan ik weer verder kijken dan week 27 ga nu met mijn zwangerschap naar de 31ste week

 2. k Wil zó graag verder kijken bij week 28….!!

 3. dag allemaal,
  ik ben 27 weken zwanger, maar vind dat ik niet zo’n grote buik heb. Ook ben ik niet aan gekomen.
  Wel maak ik me zorgen hoewel mijn verloskundige mij ieder keer duidelijk maakt dat de baby gezond is, en in mij groeit 🙂
  De ene keer voel ik de kleine echt schoppen, hoewel mijn placenta er voor ligt voel ik letterlijk de schopjes, maar dan een ander keer is het zo stil in mijn buik, dan denk ik gelijk negatief “leeft hij nog wel” .
  Gekke is, wanneer mijn man zijn hand op mijn buik zet, houdt de kleine op met schopjes, maar zodra ik mijn hand er weer op zet is hij weer flink aan het schoppen :)))
  Wie heeft dit ook wel eens?

Geef een reactie

Door verder te gaan (scrollen/clicken) met het raadplegen van onze site accepteert u onze cookies! Meer informatie zie: href="trotsemoeders.nl/cookies">cookies

Om voor een optimale gebruikers ervaring te zorgen zijn cookies op deze website geactiveerd. Als u verder leest zonder de cookies uit te schakelen gaan we er vanuit dat u met het gebruik van cookies akkoord ben.

Sluiten