Zelf pepernoten maken

Wat is Sinterklaas zonder pepernoten? Het is natuurlijk makkelijk om een zak in de supermarkt te kopen, maar wel zo leuk om ze eens zelf te maken. En ook goed te doen samen met kinderen. Eigenlijk is het recept heel makkelijk…

Wat heb je nodig?
150 gram roomboter
125 gram bruine basterdsuiker
10 gram speculaaskruiden
250 gram zelfrijzend bakmeel
4 eetlepels melk
eventueel wat zout

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe de boter, de bruine suiker, de speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en eventueel zout (naar smaak) in een kom en kneed het geheel goed door elkaar. Voeg langzaam, lepel voor lepel, de melk aan het beslag toe. Goed blijven roeren zodat het een lekker soepel deeg wordt.

Leg bakpapier op de bakplaat. Maak van het deeg allemaal kleine balletjes. Leg deze balletjes op het bakpapier en druk ze allemaal een beetje plat. Zet het bakblik in de oven en Bak de pepernoten in ongeveer 15 tot 20 minuten lichtbruin en gaar.

Klik hier voor het recept voor glutenvrije pepernoten >>>>

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Wat kun je nog meer met een courgette maken? [vegetarisch recept]

Ja, en dan krijg je een grote gele en groene courgette. Leuk, lekker en het …

Share
Share