Waarom we huizen bouwen – Renée Kapitein

Zo leuk, een boek in huis krijgen wat verpakt is als caravan 😉 En het blijkt nog een leuk boek te zijn ook!

Waarom we huizen bouwen, geschreven door Renée Kapitein speelt zich deels af in / rond de caravan van Bor, vandaar de originele boekverpakking. Bor staat met een caravan op een veldje, te wachten tot hij een huis kan bouwen. Anna komt toevallig bij Bor uit wanneer haar telefoon leeg is en ze het adres niet meer weet van het feestje waar ze naar onderweg was.

Gaandeweg het boek en de relatie tussen Anna en Bor, krijg je steeds meer inzicht in het leven en verleden van Anna. En in de betekenis van ergens een plek creëren waar je je thuis kunt voelen. Sowieso is het boek lekker geschreven, met voor mij herkenbare ‘gedachten’. De humor, zowel in het verhaal als in de woordkeuze, is het hele boek door aangenaam, en origineel, net zoals de titel. Een “lekker” boek, ga het lezen!

Inhoud
In Waarom we huizen bouwen van Renée Kapitein is Anna op weg naar een housewarming als ze strandt in en afgelegen restaurant. Daar ontmoet ze Bor. Hij kampeert op een parkeerplaats, beter gezegd: hij staat in een rij van caravans, campers en tentjes voor een leeg stukje grond, op misschien wel het allerwinderigste stukje van de stad. Hij mag er een huis bouwen. Die nacht blijft Anna bij Bor en de volgende ochtend ontbijten ze op de parkeerplaats. Anna is op slag verliefd.

Vanaf het moment dat Bor haar vraagt zijn plek in de rij te bewaken, hoort Anna bij hem. Samen vragen ze vergunningen aan, overleggen ze over bouwmaterialen en zien ze de eerste heipalen de grond in gaan. Ze verhuizen zo snel mogelijk naar hun nieuwe huis, of eigenlijk naar de caravan die ze nu in het betonnen casco hebben geparkeerd. Maar tijdens de prehousewarming is Bor weg. En hij blijft ook weg. En dan neemt Anna voor het eerst in haar leven een ferm besluit: dit huis komt af.

Wil je de eerste pagina’s lezen, klik dan hier >>>> 

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Met de tweeling in Frankrijk – verslag [deel 1]

We keken er echt naar uit: helemaal naar Frankrijk op vakantie! Mijn oudste zoon bleef …