The Christmas Show 2019 [verslag]

Zaterdag ben ik met mijn 13-jarige tweeling en een 14 jarige klasgenoot naar The Christmas Show 2019: Doornroosje en de Kerstprins gegaan. Omdat ik al een spoiler over het verhaal had weggegeven en op Social al foto’s had gedeeld, leek het me verstandig om het verslag pas achteraf te plaatsen zodat er voor mensen die het geluk hadden om kaartjes te hebben nog voldoende verrassing te beleven was.

Een aantal dingen zijn bij The Christmas Show “standaard”, durf ik te zeggen na drie jaar achter elkaar een show te hebben gezien. Humor, kerstsfeer, kwaliteit, goede zang & dans. Maar het verhaal is ieder jaar weer anders. Ditmaal ging het over Doornroosje. Het klassieke verhaal werd grotendeels gevolgd, maar er werd een kersterig sausje overheen gegoten en veel humor aan toegevoegd.

Het gevolg was een vlot verhaal, aan elkaar verteld (in rijm) en gezongen door de veelzijdige Carlo Boszhard. Maar liefst drie feeën kwamen naar het kraamfeest van de pasgeboren prinses, ieder met een eigen stijl en sfeer. En vervolgens moest de prinses proberen de vloek te ontlopen om geprikt te worden. En toen dat toch gebeurde, moest er een kus komen van haar waren liefde en dat moest ook nog eens een prins zijn. Tja… zou dat goed aflopen?

Het publiek werd regelmatig betrokken, zelfs bij de zoektocht naar wie de ultieme zoen zou kunnen geven. Ook werden bekende Nederlanders op de hak genomen met woordgrappen en kwamen er actuele zaken kort voorbij. Leuk voor volwassenen, maar geen onderbreking van het sprookjesverhaal voor kinderen. Overigens werden niet eens alleen Nederlanders op de hak genomen, er was ook een koning Tromp…

Het was gewoon weer heerlijk genieten. Ook al tijdens de periode dat de zaal vol stroomde. Gaston Starreveld zorgde ervoor dat er al veel mooie momenten te zien en te horen waren. Zorg dus zeker wanneer je volgend jaar naar The Christmas Show gaat, dat je ruim op tijd binnen bent!

Grootste verrassing was voor mij de ‘boze fee’, gespeeld door Ilse Warringa. Dat ze kan acteren, wist ik wel, maar ze kan ook prima zingen. En de zin op de muziek van “all I want for Christmas is you” die zij zong, was echt een moment waarop ik bijna stikte van de lach: “geen Winnie-de-Pooh, all I want for Christmas is you” (waarschijnlijk is het vooral leuk wanneer je er bij bent…)

Wij zijn in ieder geval helemaal blij en in kerstsfeer door The Christmas Show!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Garfield première + film [verslag]

Zondag 28 april was de première van de nieuwe film: “GARFIELD”. Een nieuwe, spannende, grappige …

Share
Share