Top drie uitjes voor Moederdag

Aanstaande 12 mei is het weer Moederdag. Omdat jouw moeder natuurlijk de allerliefste is, wil je haar graag verrassen met een mooi cadeau. Toch kan het ieder jaar weer lastig zijn om een geschikt cadeau te vinden. Want waar gaat je moeder immers echt blij mee zijn? Uit onderzoek blijkt dat 16% van de moeders een uit je krijgen. Moeders vinden het leuk om een dagje op stap te gaan met hun kind(eren). Daarom hier de top drie uitjes voor Moederdag!

1. BODY WORLDS
BODY WORLDS is een museum dat in het teken staat van het menselijk lichaam. De meest gekke en bizarre feiten zal je hier te weten komen. Dit is echt een museum voor jong en oud. Daarnaast is BODY WORLDS heel interactief, wat ervoor zorgt dat je niet zo snel verveeld raakt.

Het museum kent een ideale locatie op het Damrak. Het museum is slechts een paar minuten wandelen vanaf Centraal Station. Omdat het museum zo centraal gelegen is, kunnen jullie voor of na het museumbezoek nog iets leuks doen in de stad. Ga bijvoorbeeld op avontuur naar de Wallen, eet een patatje bij Manneken Pis of neem de tram naar het Leidseplein om goedkoop en gezellig te dineren. De tickets zijn online te bestellen, wat het bezoek erg gemakkelijk maakt. Bovendien zijn de tickets online voor BODY WORLDS zogenoemde ‘skip-the-line’ tickets. Dit houd in dat je meteen naar binnen mag en niet bij alle mensen in de rij hoeft te staan!

Bron

2. Stedentrip
Mocht je niet zoveel zin hebben om een uitje te organiseren, dan kan je ook besluiten met je moeder een stedentrip te gaan maken. Natuurlijk kan je naar Antwerpen, Parijs of Barcelona, maar je kunt ook gewoon een eendaagse stedentrip in eigen land plannen! Wat dacht je bijvoorbeeld van steden als Groningen, Maastricht of Breda? In veel van deze steden is veel moois te bewonderen. Je kunt met de auto gaan, maar met de trein is nog makkelijker. Bij de Spoordeelwinkel van NS zijn vaak goede aanbiedingen te vinden waardoor je relatief goedkoop een retourtje naar een bepaalde stad kunt kopen.

In die stad kan je natuurlijk van alles doen met je moeder. Het is goed om vooraf uit te zoeken wat er allemaal in een stad te doen is, zodat je weet welke potentiële activiteiten aansluiten bij de interesse van je moeder. Wellicht kunnen jullie naar een wijnproeverij, een museum of naar een cultureel monument. De mogelijkheden zijn eindeloos!

3. Artis
De dierentuin is een plek waar jong en oud zich kan vermaken. Artis is dan ook een ideale bestemming voor Moederdag. Terwijl je met je moeder wandelt en kletst kunnen jullie de ogen uitkijken bij het aanzicht van alle wilde dieren die in het park te vinden zijn. De tropische tuinen en de aquaria zijn zeker het overslaan niet waard.

Ook bij Artis zijn er “skip-the-line” tickets met korting. Tip: mocht je student zijn, dan kan je met korting een kaartje kopen. De dierentuin is gelegen in Amsterdam-Oost, waar veel leuke cafés en barretjes te vinden zijn. Om een gezellige dag af te sluiten, zouden jullie na jullie bezoek nog gezellig iets kunnen gaan drinken in het centrum van de stad. De dierentuin heeft een goede ov-verbinding vanaf Centraal Station. Met de tram ben je er binnen een kwartier.

Bron

Er zijn dus veel leuke uitjes die je kunt ondernemen met je moeder voor of op Moederdag. Zorg ervoor dat je op tijd je kaartjes bestelt, want de kans is groot dat jij niet de enige bent die op deze dag iets leuks wilt doen.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Laat je moeder schitteren

Als moeder zijnde kan je al genieten wanneer je gewoon lekker naar je kinderen aan …

Share
Share