Herbruikbare rietjes en andere duurzame producten voor in het gezin [bespreking]

Mijn twee zonen hebben allebei een beugel en hen is geadviseerd om frisdranken etc met een rietje te drinken. Ik heb er moeite mee dat er zoveel rietjes éénmalig gebruikt worden en kocht stevige, kunststof rietjes die onder de kraan uit te spoelen waren.

Maar echt hygiënisch is dat niet, er blijven toch restjes achter waardoor je regelmatig een nieuw rietje moet pakken. Hetzelfde geldt ook voor de leuke fantasie-rietjes die her en der te koop zijn….

Gelukkig is er nu een goede EN duurzame oplossing: herbruikbare rietjes. Rietjes die echt ontwikkeld zijn voor frequent gebruik.

Deze rietjes zijn gemaakt van siliconen en vrij van hormoonverstorende en andere schadelijke stoffen zoals BPA, schadelijke weekmakers (incl. ftalaten), formaldehyde, PVC en zware metalen.. Ze bevatten ook geen BPS. Ze zijn opvouwbaar en eenvoudig mee te nemen. En… ze mogen in de vaatwasser!

De rietjes zijn per 4 stuks te bestellen, in allerlei vrolijke kleurtjes. We hebben ze nu al geruime tijd in huis en ze bevallen prima. De jongens drinken er prettig uit, ze zijn eenvoudig en goed schoon te maken en ze belasten het milieu minimaal. Aanrader dus!

De diverse herbruikbare rietjes bekijk / bestel je hier >>>>

Er is meer!
Wanneer je als gezin graag aandacht geeft aan duurzaamheid, kun je op de website Greenjump.nl een heleboel praktische items vinden. Veel Trotse Moeders zijn inmiddels al van plastic boterhamzakjes overgestapt op lunchboxen, maar denk ook eens aan Stasher Bags: handige plasticvrije zak van veilig 100% platinum siliconen zonder schadelijke stoffen; hypoallergeen, lekvrij en luchtdicht. Of Food Huggers, gemaakt van 100% veilig siliconen en een milieuvriendelijke alternatief voor vershoudfolie!

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Zo vader, zo baby – allebei een Pura fles

Hoe leuk is dat: een RVS drinkfles voor de Trotse Vader en een speenfles voor …