SES Creative ‘I learn to paint’ [recensie]

SES Creative is een merk dat ik al ken sinds mijn eigen jeugd. Dit creatieve en educatieve speelgoed ken ik vooral van alle leuke knutselspullen die ze op de markt brengen. Zelf kon ik urenlang fröbelen met kraaltjes, punniken en gipsen beeldjes maken om ze vervolgens te beschilderen. Sinds mijn peuter eindelijk een iets langere spanningsboog heeft dan die van de gemiddelde goudvis, vind ik het erg leuk om met hem te knutselen. Tekenen houdt hij meestal nog niet heel erg lang vol; het blijft een jongetje dat van wilde dingen houdt en beweeglijk is. Verven daarentegen vindt ie interessant genoeg om voor stil te blijven zitten.

Ik was daarom blij verrast dat ik dit verfpakketje van SES mocht uitproberen. Hoewel er wat minder vrijheid is dan in het vingerverfboek dat hij heeft, blijkt het toch een succes. Op de meegeleverde platen zijn namelijk al grote delen gekleurd. Het is aan het kind om de resterende delen met verf in te kleuren. In eerste instantie snapte mijn tweejarige zoontje dat nog niet helemaal, maar daarna kreeg hij de truc door. Normaal gesproken is dit geschikt voor kinderen vanaf drie, maar als je erbij gaat zitten en wat aanwijzingen geeft is dit speelgoed ook prima voor wat jongere kinderen.

Het leuke aan de platen is dat het hele herkenbare afbeeldingen zijn. Mijn zoontje vond het leuk om uit de vele platen zijn favoriete te kiezen. Daarnaast is de verf in handige kleine porties verdeeld, zodat het ook voor wat kleinere kinderen makkelijk te doseren is. Het nadeel is echter dat doordat de platen deels ingekleurd zijn, ze veel sneller af zijn. Er zitten best veel platen bij, maar daar ben je als vlot schilderend kind dus best snel doorheen. Gelukkig heb je dan de verf nog en kun je die eventueel gebruiken om op gewoon papier verder te verven.

SES Creative – I learn to paint
Bestel dit product hier >>>>

Share

About Myrthe Wesseling

myrthe_wesseling@hotmail.com'
Ik ben Myrthe, 31 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend en zoontje van bijna 1,5. Veel moeders zullen beamen dat het meest verbijsterende aan het krijgen van een kind is, dat je na 1,5 jaar moederschap nog steeds het gevoel hebt alsof je pas net om de hoek komt kijken. Alles blijft je verwonderen en je kind blijft je elke dag verrassen, daarom is het ook zo leuk om dit met andere ouders te kunnen delen.

Check Also

Slaap! Voor dreumes en peuter

Slapen…. tja…. Wanneer je eenmaal een kindje hebt, is dit een van de dingen waarmee …

Share
Share