Mamma Mia! Here we go again! ☀

Mamma Mia! Here I go again, my my how can I resist you? ☀ Ik kom al helemaal in de stemming bij het lezen van dit zinnetje en na het zien van onderstaande trailer heb ik 18 juli 2018 in mijn agenda gezet: de eerste avond waarop de nieuwe Mamma Mia film te zien zal zijn in de Nederlandse bioscopen!

Ik heb ooit, volgens mij al ruim 13 jaar geleden, de musical Mamma Mia! in New York gezien. Ik kwam er uiterst vrolijk vandaan en toen deze musical als film in de bioscopen kwam, zijn mijn schoonzussen en ik gaan kijken. We hebben enorm veel plezier gehad (vooral wanneer Pierce Brosnan ging zingen…). De DVD is inmiddels thuis al meerdere malen opgezet en ook mijn dochter geniet van het vrolijke spektakel.

Een van mijn favoriete actrices, Meryl Streep, is gelukkig ook in het vervolg op de eerste Mamma Mia film te zien. Het verhaal gaat onder andere over de tijd waarin ze met de drie mogelijke vaders van haar dochter omging… Maar in het heden is er ook een verhaallijn: dochter is zwanger en ook oma komt naar het Griekse eiland… En die rol wordt gespeeld door niemand minder dan Cher!

De complete cast van Mamma Mia 2 is indrukwekkend: De oude cast keert terug en is uitgebreid met onder meer Lily James (Cinderella, Baby Driver) en Cher. Net als in Mamma Mia! The Movie zien we Oscarwinnares Meryl Streep als Donna, Julie Walters als Rosie en Christine Baranski als Tanya.

Amanda Seyfried en Dominic Cooper keren terug als Sophie en Sky, terwijl Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård en Colin Firth opnieuw Sam, Bill en Harry spelen; de drie mogelijke vaders van Sophie. Lily James speelt de rol van de jonge Donna. Alexa Davies (A Brilliant Young Mind) en Jessica Keenan Wynn (Broadway’s Beautiful) nemen de rollen op zich van de jonge Rosie en Tanya. De jonge Sam wordt gespeeld door Jeremy Irvine (War Horse), terwijl de jonge Bill gespeeld wordt door Josh Dylan (Allied) en de jonge Harry gespeeld wordt door Hugh Skinner (Kill Your Friends).

De muziek van ABBA zal weer voor een heleboel herkenning zorgen. De liedjes zijn ook voor deze film aangepast door Benny Andersson en Björn Ulvaeus (de twee B’s van ABBA). Kortom: we mogen dezelfde kwaliteit verwachten als bij de eerste film. Ik kijk er nu al naar uit!

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Hotel Transsylvanië Op Zijn Kop – nieuwe film – nieuwe trailer

Het lijkt er op dat het het laatste hoofdstuk van de Hotel Transsylvanië-filmreeks gaat worden: HOTEL TRANSSYLVANIË …

Share
Share