Silvester 2 – Silvester en de brand in IJsselbroek [recensie]

silvester-en-de-brand-in-ijsselbroek-cover

Silvester is met zijn ouders en zusje verhuisd van de stad naar een dorpje op het platteland. Hij probeert daar te wennen. Hij heeft vrienden gemaakt en ze komen samen in een keet. Op een avond laat hij die keet afbranden … Ook maakt Silvester andere avonturen mee. Het dorp IJsselbroek bestaat 650 en de koning en koningin komen op bezoek. En als Silvester even terug is in de stad, wordt hij verliefd op Marieke …

Recensie
Silvester … en de brand in IJsselbroek is het 2de boek dat verschenen is over Silvester. De verschillen tussen stad en platteland staan centraal in deze boeken. In het vorige deel was de verhuizing van Silvester naar IJsselbroek en als echte stadsjongen vond Silvester het maar erg wennen in dat dorpje. In dit tweede deel begint Silvester al aardig zijn draai te vinden, maar helemaal ingeburgerd is hij nog steeds niet.

silvester-brand-ijsselbroek-begin-boek  silvester-brand-ijsselbroek-huis
Silvester … en de brand in IJsselbroek is een graphic novel. Verhaal en illustraties gaan hand in hand en zijn beide even hard nodig om het verhaal te kunnen volgen. De illustraties zijn strak en verzorgd. De gebruikte letters zijn vrij groot, waardoor zeker goede lezers in no time door het verhaal zullen vliegen. Desondanks zijn graphic novels aantrekkelijke verhalen die ook de kinderen met een grote hekel aan lezen zullen uitnodigen toch een boek te pakken en te proberen.

Mijn tienjarige dochter heeft beide delen over Silvester gelezen en vond ze leuk. Dit heeft ze voor ons opgeschreven (let op: spoilers!):

silvester-brand-ijsselbroek-indruk  silvester-brand-ijsselbroek-naar-bed

Silvester … en de brand in IJsselbroek was super leuk. Ik heb het andere boek Silvester … en de bizarre verhuizing ook gelezen en die was ook heel leuk.

In dit boek hebben Silvester en zijn vrienden een keet waar ze elke dag zitten. Op een avond moet Silvester op zijn zusje passen. Als hij haar in bed heeft gelegd, gaat hij naar de keet waar zijn vrienden zitten. Daar gaan ze een vuurtje stoken. Als Isa (zusje) dan roept rennen ze erheen. Als ze beneden komen staat de keet in brand.

silvester-brand-ijsselbroek-eten  silvester-brand-ijsselbroek-kruudmoes

Dan realiseert Silvester zich dat Yeti de kat nog in de keet zit. Hij rent naar binnen. Dan valt er opeens een balk op zijn been en wordt alles zwart. Als hij wakker wordt heeft hij een gebroken been.

Een paar dagen later is er een koningsbezoek. Dan mogen hij en zijn vrienden op hun wagen zitten. Hij is heel blij. Ik vond dit boek echt super leuk.

silvester-brand-ijsselbroek-indruk-2 silvester-brand-ijsselbroek-schapen

Willeke Brouwer heeft volgens mij weer een geslaagd boek afgeleverd. En weet je wat zo leuk is? In het najaar van 2013 komt een derde deel uit! Leuk!!

silvester-brand-ijsselbroek-cover-voorNog niet overtuigd van Silvester … en de brand in IJsselbroek? Hier kan je een fragment lezen.

Andere leuke graphic novels voor jongens en meisjes zijn Niek de Groot, Het leven van een loser, Nurdius Maximus en, vooral gericht op meisjes, Het dagboek van een muts en Dagboek van een modemeisje.

Silvester … en de brand in IJsselbroek – Willeke Brouwer
Graphic novel, gebonden, 208 pagina’s, Uitgeverij Callenbach
Bestel dit boek hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Evi en Eenhoorn – Graphic Novel serie voor kinderen die houden van eenhoorns, roze en humor

Dana Simpson heeft een hele aantrekkelijke Graphic Novel serie gemaakt, volledig in kleur. De doelgroep …