Varkentje Valentijn en andere verhalen

cover Varkentje valantijn en andere verhalenVarkentje Valentijn houdt van modder, lekkere zachte modder om helemaal in weg te zakken… Maar de boerin niet. Zij houdt van schoon en fris, en op een dag zuigt ze Valentijns modderpoel helemaal leeg met de stofzuiger. Dat is meer dan het varkentje kan verdragen, en hij loopt weg. Op zoek naar nieuwe modder. Maar de wereld buiten de boerderij is vol gevaren en nergens vindt hij een fijne modderpoel. Tot hij in de stad eindelijk iets ziet wat op modder lijkt. Maar is het dat wel…?

Recensie
Varkentje Valentijn en andere verhalen is een dik boek, waarin vier boekjes van Arnold Lobel zijn gebundeld: ‘Varkentje Valentijn’, ‘Waar is Piep?”, ‘Bastiaan Big’ en ‘Bastiaan Big wil alles weten’. Arnold Lobel illustreerde zijn eigen verhalen en heeft ook andere verhalen geïllustreerd. Hij heeft ook diverse nationale en internationale prijzen gewonnen, zoals een Zilveren Penseel en een Zilveren Griffel.

IMG_8113 IMG_8115
Varkentje Valentijn en andere verhalen is een mooi en zorgvuldig vormgegeven boek. Het is een gebonden boek met stevig papier. De verhaaltjes zijn kort en zullen jonge kinderen zeker aanspreken. De illustraties zijn mooi, al voel ik me persoonlijk niet zo tot de kleurstelling aangesproken.

IMG_8114 IMG_8111
Mijn kinderen zijn de leeftijd voorbij dat ze eens lekker gaan zitten voor Varkentje Valentijn en andere verhalen, maar ik weet zeker dat als je jonge kinderen hebt, dit een geweldig boek is om samen uit te lezen. Ik vind het vooral een voorleesboek, maar door de korte zinnetjes zou het me niet verbazen als beginnende lezers het boek er graag bij pakken om mee te oefenen. Het is namelijk wel een echt boek dat je dan zit te lezen!

Varkentje Valentijn en andere verhalen – Arnold Lobel
Kinderboek, hardcover, 256 pagina’s, Uitgeverij Ploegsma
Bestel dit boek hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …