De gruwelijke generaal – recensie

gruwelijke-generaal-recensie-copyright-trotse-moeders-1Rosa en Fico zijn geen gewone kinderen. Ze zijn de kinderen van Pablo Fernando, de knotsgekke president van Costa Banana. Als Rosa op een dag ontdekt dat generaal Sjasliek een gruwelijk plan beraamt, wil niemand haar geloven. Gelukkig weet ze haar broertje te overtuigen. Maar kunnen ze de generaal dan nog stoppen?

Recensie
Bij het doorbladeren van dit boek, schoot ik regelmatig in de lach. Heerlijke onzin, vooral in het begin, wanneer een beeld geschetst wordt van de president van Costa Banana (die naam alleen al), een dictator die enorm rijk is. Vrijwel alles is van goud en zelfs zijn pizza’s worden belegd met dunne plakjes bladgoud. Verder voert hij om de haverklap nieuwe wetten in zoals dat de naam van de maand april veranderd moest worden in zijn naam: Fernando, waardoor je in het begin van die maand kinderen na een geslaagde grap kon horen roepen “haha, één Fernando!“.

gruwelijke-generaal-recensie-copyright-trotse-moeders-7

Ik houd wel van dit soort humor, en ik ben in mijn gezin gelukkig niet de enige. Ook mijn oudste zoon (11 jaar) heeft enorm gelachen bij het lezen van De gruwelijke generaal. Hieronder staat zijn eigen recensie:

gruwelijke-generaal-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Ik vond het boek echt super-grappig. Ik vind het het leukste boek wat ik de laatste tijd heb gelezen! Het gaat over een onderschat dochtertje die zichzelf wil bewijzen. Haar vader is “president” van Costa Banana (volgens mij is dat geen echt land).

Hij bepaalt alles, zelfs hoe de kinderen moeten heten. Ze heten allemaal Pablo, ook de meisjes. Alleen zijn eigen kinderen heten anders: Fico en Rosa, maar dat kwam omdat de vrouw van de president dat wilde en hij zó verliefd op haar is, dat hij haar altijd gelijk wil geven.

gruwelijke-generaal-recensie-copyright-trotse-moeders-4

De gruwelijke generaal en de baas van de geheime dienst zijn de enige vrienden van de president en de enige die hij vertrouwt. Maar ze hebben een complot: ze willen Amerika aanvallen met kernraketten. Rosa komt daar achter, maar niemand gelooft haar, alleen haar meester.

En dan moeten ze natuurlijk proberen om de generaal, die Sjasliek heet, en degenen waarmee hij samenwerkt, te stoppen. En of dat lukt, moet je natuurlijk zelf lezen.

gruwelijke-generaal-recensie-copyright-trotse-moeders-5

De gruwelijke generaal – Jozua Douglas
Bekijk op bol.comTekeningen van Elly Hees
Hardcover, 249 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Jozua Douglas schreef eerder al De Vreselijke Tweeling. Klik hier voor de recensie >>>>

De vreselijke tweeling – Jozua Douglas / Elly Hees
Hardcover, 190 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Bureau SPEURNEUS 1 – Bureau Speurneus en de boekenmaffia

Er zijn boeken die leuk zijn voor kinderen om zelf te lezen, er zijn boeken …

Share
Share