Jack bestelt een broertje

Jack (8) heeft twee moeders, is enig kind en kan totaal niet alleen zijn. Jack’s grootste wens is dan ook een broertje. jack-bestelt-een-broertje-copyright-trotse-moeders-4Maar dit broertje komt er maar niet. Hoe vaak hij zijn moeders er ook om smeekt. Uit protest heeft Jack twee konijnenoren opgezet, die hij pas afzet als zijn moeders hem geven wat hij wil.

Als Jack ontdekt dat zijn moeders hem via internet besteld hebben gaat er een wereld voor hem open. Hij kan dus gewoon zelf een broertje bestellen! Dit besef resulteert in een reis vol wonderlijke ontmoetingen met de meest vreemde figuren, waarbij Jack ontdekt dat hij zelf eigenlijk best leuk gezelschap is.

Recensie
De tweeling (8,5 jaar) heeft al vakantie, dus mogen ze iets later opblijven. Leuk om dan samen een film te kijken! Na de eerste tien minuten haakt mijn oudste (11 jaar) af, iets brommend als “overdreven”. Tja, voor een bijna-puber is het misschien iets te absurd 😉

Mijn tweeling smult echter van het begin tot het eind van alle komische en absurde situaties. Mooi om te zien hoe ze alles als realiteit ervaren, hoe zot de personages ook zijn en doen.

jack-bestelt-een-broertje-copyright-trotse-moeders-2

In het verhaal is Jack enigst kind van twee moeders die duidelijk nog niet aan voorlichting hebben gedaan. Wanneer Jack acht jaar wordt en voor de zoveelste keer niet krijgt wat hij graag wil (een broertje) is hij het zat. Hij heeft inmiddels uitgevogeld dat er “Willy’s” nodig zijn om twee mama’s zwanger te maken en dat je die via internet kunt krijgen.

De drie potentiële sperma-donoren blijken niet geschikt: een wordt verliefd en wil zijn ‘Willy’s’ liever bewaren, een ander eet teveel bruine bonen en de ander is een boef. Dan ontmoet Jack een op het eerste gezicht aardige man, die achteraf de beruchte konijnendief blijkt te zijn en ook Broer Konijn (het verjaardagscadeau van Jack, in plaats van een broertje) gevangen houdt. Met zijn nieuwe vrienden lukt het Jack om de boef te vangen.

jack-bestelt-een-broertje-copyright-trotse-moeders-3

Je zou kunnen zeggen dat de film thema’s als zwemangst, fantasiewereld, homoseksualiteit, eenzaamheid etc bespreekt, maar het is vooral een vrolijk en vlot verhaal. Wat ik als Trotse Moeder wel een mooi punt vond uit de film om te bespreken was dat Jack wel heel spontaan meeging met de “aardige meneer”. Hoe aardig hij ook leek, hij was een grote boef en dat heb ik uiteraard aangegrepen om mijn kinderen nogmaals op het hart te drukken om nóóit met iemand mee te gaan die ze niet kennen!

Toch nog educatief dus, hoewel dat niet nodig is om deze film in huis te halen: kinderen die hardop lachen bij een film is voldoende reden!

Jack bestelt een broertje
Bekijk op bol.comBlu-Ray, 84 minuten, Bridge Entertainment
Bestel deze bluray hier >>>>

Jack bestelt een broertje
Bekijk op bol.comDVD, 84 minuten, Bridge Entertainment
Bestel deze DVD hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Vakantie met Buurman & Buurman

Juist in de vakantie is het gezellig om spelletjes te doen met je kind(eren). Of …