Maya de Bij animatie-film: Maya – de eerste vlucht [recensie]

Screenshot 2015-04-08 at 13.19.09Er is maar een ding wat de kleine, nieuwsgierige bij Maya wil en dat is de buitenwereld verkennen. Maar als de koninginnengelei word gestolen en de horzels als hun aartsvijanden worden verdacht, heeft deze bezig bij zo haar bedenkingen. Samen met haar beste maatje Willy gaat op ze onderzoek. Zal het hun lukken? Het belooft een spannend avontuur te worden.

Recensie
Wat leuk: een hele speelfilm van Maya de Bij op DVD. De film begint met de ‘geboorte’ van Maya, die meteen al laat merken dat ze anders is dan de andere bijen in de korf. Screenshot 2015-04-08 at 07.39.08Ze is vrolijk (bijen lachen niet), nieuwsgierig (bijen doen gewoon wat andere bijen doen) en heeft een eigen mening (zéér ongebruikelijk onder bijen).

We zien hoe Maya naar school gaat en vriendjes wordt met Willy die tot dan toe vooral geslapen heeft. Bij haar eerste uitstapje naar de weide, ontmoet ze Flip, de sprinkhaan.

Screenshot 2015-04-08 at 07.39.51De korf wordt gerund door de Koningin, een lieve, zachtaardige bij die wel kan genieten van het vrolijke bijtje. Haar hofdame kan dit niet en Maya komt steeds door haar gedrag in de problemen. Hofdame wil eigenlijk koningin zijn en verstopt de gelei die de Koningin nodig heeft om te leven. Maya wordt verbannen uit de korf.

Screenshot 2015-04-08 at 07.39.22Willy gaat met Maya mee en samen ontmoeten ze een heleboel andere dieren. Ook het zoontje van de Horzelleider, die ze redden uit een spinnenweb. We zien allerlei bekenden uit de serie van Maya, maar dan terwijl ze nog jonger zijn, erg leuk voor Maya fans!

Screenshot 2015-04-08 at 07.39.35Uiteraard gaat alles “bijna-mis” en komt alles weer helemaal goed. Zo hoort het ook! Toch kan deze film voor erg jonge kinderen wel eng zijn, sommige beelden, bijvoorbeeld van de horzels, zijn wel spannend. Wanneer je kindjes nog klein zijn, zou ik de eerste keer zeker even meekijken. Overigens is meekijken geen straf: ik heb deze film samen met de kinderen bekeken en er erg van genoten!

Maya de Bij – De eerste vlucht
Bekijk op bol.comDVD, animatiefilm, Studio 100
Bestel deze DVD hier >>>>

Hieronder nog het liedje van Maya de Bij:

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share