Zeg kleine bij, wat dans jij mooi

Zeg-kleine-bij_cover-1030x1030Leerzaam prentenboek over dieren in de natuur voor peuters en kleuters. Met luisterboek & meezingliedje op CD. Het bijtje Doris verlaat voor het eerst de bijenkorf. Al snel vindt ze een veld met de allerzoetste nectar. Ze vliegt terug om haar familie te waarschuwen. Ze doet een speciale bijendans waarmee ze vertelt waar de nectar zich bevindt.

Recensie

Wat is er nu leuker dan een boek lezen over bijen als je vader ook het ene bijenboek na het andere verslindt. Onze zoon kijkt al iedere keer vol interesse mee in de bijenboeken van zijn vader, maar dit boek was het helemaal.

IMG_9434Het boek heeft mooie illustraties welke beginnen in de bijenkast met de ‘geboorte’ van de bij. Vervolgens wordt je meegenomen door Doris de bij en krijg je uitleg over het leven van een bij. Eerst in de kast en daarna met zijn allen naar de vliegopening.

Doris vertelt dat het daar heel druk is met allemaal bijen, dat gaf direct aanleiding om het filmpje van papa te bekijken van zijn bezoekje aan de bijenstal. Het leuke aan het boek is dat er in begrijpelijke taal wordt uitgelegd hoe een bij ter wereld komt en de natuur in vliegt om nectar te verzamelen.Screenshot 2014-11-22 at 18.07.09

Het boek sluit af met nog enkele weetjes over de bij. Zo wordt er vertelt wat het verschil is tussen de koningin, een werkster en een dar. Maar ook kom je in het boek te weten hoe de bijen honing maken.

Bij het boek zit ook een cd waar het verhaal op ingesproken is en het liedje: Neem een dagje vrij, bij (welke onze dochter erg leuk vond).

IMG_9433

Op een ochtend kwam ik beneden en dacht dat onze zoon lekker aan het spelen was, maar dit was niet het geval, hij had de CD in de cd speler gestopt en zat met het boek op schoot het verhaal te luisteren. Dit boek uit de serie boeken van KNNV “Zeg Kleine….” is een absolute aanwinst voor onze bijenbibliotheek.

Zeg kleine bij…. wat dans jij mooi – Vera de Backer en Sabine Wisman
Bekijk op bol.comUit de serie ‘zeg kleine….’, uitgeverij KNNV
Hardcover, inclusief CD met liedje, 32 pagina’s
Bestel dit boek hier >>>>

IMG_8629

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Hoe is het met de nieuwe K3

Mijn oudste zoon wordt volgende maand 18 en wij zijn -dus- begonnen met K3 in …

Share
Share