De schatkist van Quentin Blake

schatkist-quentin-blake-trotse-moedersAcht volledige prentenboeken zijn verzameld in deze overdadige schatkist: klassieke verhalen, verbazende rijmen en onbetaalbare types – voor het eerst samengebracht om maximaal van te genieten. De schatkist van Quentin Blake herbergt de volgende pareltjes en juweeltjes: Doe ook maar mee, Pieter en zijn viool, Het ABC van Quentin Blake, Meester de Meijere, Engelkrijt, Mevrouw Hermitage, wegpiraat, Juffrouw Julia’s jaszakken, Quentin Blake’s en Kinderrijmen.

Recensie

De schatkistfoto 2-2Een bekende naam, al vele boeken van gelezen als kind. Leuk om dit nu ook eens met mijn eigen kinderen te gaan bekijken. Toppers als ‘de Fantastiche meneer Vos’ en ‘Mathilde’ zijn voor mijn zoontje nog wat hoog gegrepen en wellicht ook wat te spannend maar dit is een hele leuke eerste kennismaking met Quentin Blake en zijn rare, bizarre hersenspinsels. Uiteraard in de goede zin van het woord, want wat heeft die man een fantasie.

Het boek spreekt aan, is prachtig vormgegeven en is een verzameling van acht prentenboeken. Mijn zoon wilde het meteen bekijken, ging met het boek op de bank zitten om vervolgens een hele tijd te bladeren.
De schatkistfoto 3-2

Leuk aan de verhalen is de variatie. Van gekke figuren en bizarre gebeurtenissen met de daarbij o zo duidelijke grappig plaatjes tot hele lieve rijmpjes en schattig getekende mensjes. Maar ook variatie in die zin dat het ene stuk versjes zijn, het andere liedjes, het volgende een langer verhaal en dan nog een stuk waarbij het alfabet wordt vormgegeven in rijm.

Het boek is dus ingedeeld in acht delen maar ik vind het lastig om de structuur te vinden binnen die acht delen. Als je voorleest wordt het wel duidelijk, maar als je er zo doorheen bladert, is moeilijk te zien waar een verhaaltje, liedje of versje nu begint en eindigt.

De schatkistfoto 1-2

Het is erg leuk dat het boek zo ontzettend veel plaatjes bevat. In die zin is het echt gewoon een heel dik prentenboek: een regeltje tekst is omlijst met vele, kleurrijke, vrolijke platen. Kortom: echt een boek voor urenlang kijkplezier en genieten van de o zo fantasierijke en grappige verhalen van deze briljante schrijver.

De schatkist van Quentin Blake
Bekijk op bol.comHardcover, 256 pagina’s, Rubinstein
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Muk

Mark Haayema heeft al verrassend veel boeken op zijn naam staan en echt heel verschillende. …

Share
Share