Vegalicious: culinaire recepten voor vegetariërs

vegaliciousVegalicious staat vol tips voor snelle gerechten, bevat complete menu’s en heeft recepten die stap voor stap uitgelegd worden en zo ook tot inspiratie dienen voor eigen lekkere variaties. En het bevat recepten van topkoks voor speciale gelegenheden. Het ultieme boek voor iedereen die altijd of af en toe geen vlees wil eten!

Recensie

Wat een prachtig boek! En niet alleen voor vegetariërs! In ons gezin is mijn man een echte ‘carnivoor’ en voor mij hoeft veel en vaak vlees niet. Dit boek staat vol recepten waarvan zelfs een echte ‘vlees-eter’ enthousiast wordt. En ook wanneer je mensen te eten krijgt die vegetariër zijn, maakt dit boek dat je eenvoudig iets culinairs op tafel zet, in plaats van het vlees te vervangen door een ‘vega-burger’.Screenshot 2014-07-06 at 10.06.32

De recepten zijn duidelijk beschreven en er staan weinig recepten in waar bij de ingrediënten dingen staan waar ik nog nooit van heb gehoord. De meeste kruiden etc heb ik gewoon in de keuken staan en dat maakt dat ik direct aan de slag kan met dit kookboek. Wel zo prettig, want de foto’s van de gerechten zien er zeer aantrekkelijk uit!

Mijn favoriet is de “dikke soep van pompoen en mais”, die mijn man eerlijk gezegd niet ziet zitten, maar waar de kinderen enorm van smullen (en ik ook). Vers brood erbij en je hebt een complete maaltijd.

Screenshot 2014-07-06 at 10.07.01

Ook het hoofdstuk “Snel klaar” biedt mij nieuwe mogelijkheden om in een druk gezin toch steeds iets anders op tafel te zetten. Heerlijke, snelle gerechten.

Screenshot 2014-07-06 at 10.06.06

Ook voor extra feestelijke gelegenheden zijn er recepten, waarmee je een compleet vegetarisch en culinair menu kunt samenstellen. Fijn voor de feestdagen wanneer mijn moeder mee-eet. Zij eet geen vlees en meestal krijgt zij een apart menu, maar met dit kookboek zijn er voldoende aantrekkelijke recepten om voor iedereen feestelijk vegetarisch te koken!

Vegalicious, culinaire recepten voor vegetariërs
Paperback, 256 pagina’s, 141 recepten, uitgeverij Terra
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …

Share
Share