Flip Fiasco, deel 1: Oeps…

flip-fiasco-trotse-moedersFiasco is de naam. Flip Fiasco, aangenaam. Ik ben de oprichter, eigenaar en directeur van het beste detectivebureau van het land. Wat zeg ik? Van de hele wereld. Dit boek is een verslag van mijn leven als detective. Elk feitje klopt (grondig gecontroleerd) en de meesterlijke tekeningen zijn van mijzelf. Ooit tekende mijn zakenpartner Fiks – ijsbeer – ze, maar dat leek nergens naar.

Recensie
Mijn oudste zoon van 10 kent de boekenserie “Het leven van een Loser” van Jeff Kinney niet, maar mij doet dit boek daar direct aan denken. Screenshot 2014-09-16 at 09.01.33Het is een “graphic novel”, een boek wat een soort combinatie van leesboek en strip is. Mijn zoon heeft het in twee dagen uitgelezen en er enorm van genoten. Regelmatig zal hij hardop te lachen, heerlijk om als Trotse Moeder van mee te genieten!

De recensie hieronder is door mijn zoon geschreven:

Het boek gaat over een jongetje die (denkt dat hij) de beste detective is van de wereld. Hij is dat helemaal niet. Hij heeft het alleen zelf niet door.

Flip heeft een bedrijf: Flip Fiasco BV, met als zakenpartner een ijsbeer. Het huis van de ijsbeer was namelijk aan het smelten en hij had honger en het kattenvoer van Flip viel erg in de smaak en zo hebben ze elkaar leren kennen. Samen gaan ze “zaken oplossen”.

Screenshot 2014-09-16 at 09.00.05

Ik vond het echt een heel grappig boek en leuk. De tekeningen zijn heel grappig en leuk, maar het verhaal ook. Bijvoorbeeld toen Flip een rugzak van zijn aartsvijand (Fiona Fiona) vond. Er zat een aura van slechtheid omheen. Dat je zoiets kunt verzinnen vind ik erg knap.

Screenshot 2014-09-16 at 09.00.22

Ik moest ook erg lachen toen de segway van de moeder van Flip gestolen was (Flip gebruikt hem als Fiasco-mobiel). Toen hij hem ging zoeken had hij een deken op zijn hoofd met twee gaatjes er in geknipt en “grootsheid” op zijn rug geschilderd. Hij ging op zoek en toen hij hem vond zat hij vast met zijn deken aan een brievenbus. Screenshot 2014-09-16 at 09.01.11

En 20 minuten later besefte hij pas dat hij ook onder de deken vandaan kon, maar toen was de segway weg en uiteindelijk had hij het erg koud in bed omdat hij zijn deken vergeten was. En zijn zakenpartner wilde zijn deken niet met hem delen. Overigens is de segway later gevonden, hij bleek verkeerd geparkeerd te zijn geweest.

Ik hoop dat er snel een nieuw deel van Flip Fiasco komt!

Flip Fiasco, deel 1: Oeps… – Stephan Pastis
Eerste deel over Flip Fiasco
Hardcover, 296 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2014-09-16 at 09.00.57

Flip Fiasco 2 – Wat nu weer? – Stephan Pastis
Bekijk op bol.comTweede deel over Flip Fiasco
Hardcover, 304 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Evi en Eenhoorn – Graphic Novel serie voor kinderen die houden van eenhoorns, roze en humor

Dana Simpson heeft een hele aantrekkelijke Graphic Novel serie gemaakt, volledig in kleur. De doelgroep …

Share
Share