Curry van zoete aardappels met spinazie [recept]

Screenshot 2014-07-29 at 16.56.32Een iets lastiger recept, niet zozeer qua bereiding, maar omdat veel van de kruiden die er voor gebruikt worden, niet bij iedereen in het keukenkastje staan.

Mocht je dit wel willen maken, zul je al tijdens het koken beloond worden door de heerlijke geuren die er van dit eten afkomen!


Nodig:

kruiden1 eetl. olie
2 rode uien in dunne ringen
2 knoflookteentjes fijngehakt
1 theel. gember, fijngeraspt
2 spaanse pepers in dunne plakjes
1 theel. koreander
1 theel. gemalen komijn
1 theel. zwarte mosterdzaad
1 theel. kurkuma
800gr. zoete aardappelen , met schil, in blokjes van 3 cm
375ml groentebouillon
150 gr spinazie, grofgehakt

Bereiding:
Screenshot 2014-07-29 at 16.55.44Verhit de olijfolie en doe er de ui, knoflook, gember en pepertjes bij, en zachtjes laten bakken tot ze zacht zijn.
Voeg de rest van de specerijen toe, en blijf roeren tot het mengsel flink geurt.
Doe er de aardappels bij en de bouillon en laat dit 15-20 min. pruttelen tot de aardappelen gaar zijn.
Dan de spinazie toevoegen.

Strooi er naar smaak evt. nog zout, koriander, walnoten, amandelen( geroosterd) over.
Zodra de spinazie wat geslonken is, meteen serveren.

Je kunt er een salade of gekookte groenten bij serveren. Wij hebben deze curry gegeten met gevulde paprika’s (klik <hier> voor dat recept)

Screenshot 2014-07-29 at 16.56.14

 

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Gierst met rode paprika [slowcooker-recept]

Sinds een korte tijd,hebben we een slow cooker in huis. Voor ons een totaal nieuw …

Share
Share