Een iets lastiger recept, niet zozeer qua bereiding, maar omdat veel van de kruiden die er voor gebruikt worden, niet bij iedereen in het keukenkastje staan.
Mocht je dit wel willen maken, zul je al tijdens het koken beloond worden door de heerlijke geuren die er van dit eten afkomen!
Nodig:
1 eetl. olie
2 rode uien in dunne ringen
2 knoflookteentjes fijngehakt
1 theel. gember, fijngeraspt
2 spaanse pepers in dunne plakjes
1 theel. koreander
1 theel. gemalen komijn
1 theel. zwarte mosterdzaad
1 theel. kurkuma
800gr. zoete aardappelen , met schil, in blokjes van 3 cm
375ml groentebouillon
150 gr spinazie, grofgehakt
Bereiding:
Verhit de olijfolie en doe er de ui, knoflook, gember en pepertjes bij, en zachtjes laten bakken tot ze zacht zijn.
Voeg de rest van de specerijen toe, en blijf roeren tot het mengsel flink geurt.
Doe er de aardappels bij en de bouillon en laat dit 15-20 min. pruttelen tot de aardappelen gaar zijn.
Dan de spinazie toevoegen.
Strooi er naar smaak evt. nog zout, koriander, walnoten, amandelen( geroosterd) over.
Zodra de spinazie wat geslonken is, meteen serveren.
Je kunt er een salade of gekookte groenten bij serveren. Wij hebben deze curry gegeten met gevulde paprika’s (klik <hier> voor dat recept)