Het voorleesboek voor het allerleukste meisje

meisje voorleesboekEen voorleesboek speciaal voor meisjes. Boordevol verhalen over allerlei soorten meisjes: meisjes die met poppen spelen, meisjes die met auto’s spelen, meisjes die lief zijn én meisjes die stout zijn.

Recensie
Toen mijn dochter dit voorleesboek  met de roze kaft zag, was ze gelijk al enthousiast. Dit boek vond ze vast en zeker heel erg leuk. Het is een boek van Marianne Busser & Ron Schröder, dus in dit geval ging ik er inderdaad van uit dat mijn dochter dit echt een geweldig boek zou vinden.

P1360480Het verbaasde mij dan ook niks toen mijn dochter zei dat ik dit boek direct moest gaan voorlezen. De verhalen in dit boek vind ze stuk voor stuk leuk. Vooral het verhaal ‘De ettertjes krijgen een verfdoos’ vind ze erg leuk. Dit omdat twee kindjes een verfdoos cadeau krijgen en vervolgens besluiten om het hele huis wat mooier te maken…de stoelen, de ijskast, het fruit…alles krijgt een verfbeurt. Natuurlijk is hun mama hier helemaal niet blij mee en ze pakt de verfdoos af als ze ziet wat de kindjes hebben gedaan. Maar ja, met stiften kun je dingen ook  mooier maken…

Het enige verhaal wat mijn dochter minder leuk vind is het ontroerende verhaal van Merel, die geen mama meer heeft. Merel wil dolgraag dat haar lieve juf en haar een papa een stelletje wordt. Dit lange verhaal staat in diverse hoofstukken door het hele boek heen. Hoewel dit een prachtig verhaal is, is het ook een ontroerend verhaal. Het is maar net of je kind dat wel of niet leuk vind. P1360479In ons geval betekende het dat ik dit verhaal niet verder mocht lezen. Mijn dochter wil gewoon verhaaltjes horen waar ze om kan lachen en dat was dit verhaal duidelijk niet.

Al met al is Het voorleesboek voor het allerleukste meisje een heel leuk boek met verschillende verhalen er in. In ons geval jammer dat het ontroerende verhaal van Merel net een lang verhaal is. Maar wie weet vind mijn dochter dit verhaal over een tijd wel erg leuk.

Het voorleesboek voor het allerleukste meisje – Marianne Busser & Ron Schröder
Voorleesboek, hardcover, 45 pagina’s, Unieboek /Het Spectrum
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

De lessen van Beer

Wat een mooi boek is er verschenen: De lessen van Beer. De hardcover is zacht …

Share
Share