Haken voor de baby

Haken voor de baby is een boek met mooie haak patronen van Nicki Trench. De leuke kleertjes staan in verschillende maten beschreven en de patronen zijn makkelijk te lezen. Het is wel een vereiste dat je haak patronen leert lezen en ook de basis haak steken leert kennen. Het wordt zeker uitgelegd, maar wanneer je niet kan haken, raad ik je aan om toch eerst met iemand wat basis steken door te nemen die hier ervaren in is.

De maten in dit boek lopen tot maximaal 36 maanden. Er staan verschillende patronen in voor de allerkleinsten maar ook voor de grotere kinderen. Dreumes en peuter dus. Op een heldere manier zijn de maten in de patronen terug te vinden door middel van dik en dun gedrukte tekst. Ook de mooie foto’s geven een goed beeld van hoe het uiteindelijke werk eruit moet gaan zien. Dat helpt ontzettend als je ergens mee bezig bent wat je voor de eerste keer maakt. Wat ik een groot pluspunt vind, is dat er ook voor jongens wat vesten in staan.

Wanneer ik een boek over haken zie, beginnen mijn handen te jeuken om een leuk project te starten. Het liefst begin ik met een klein project om snel resultaat te zien en heb ik een groter project ergens liggen voor wanneer ik echt voor het haken ga zitten. Het fijne aan dit boek is dat de niveaus duidelijk aangegeven staan bij elk patroon. Dus als eerste kon ik makkelijk een beginners project haken. Om een recensie te schrijven is het handig om van ieder niveau een stukje te haken. Zelf haak ik al 10 jaar en zie mezelf wel als gevorderde. Echter ben je net gestart met haken, is dit boek de moeite waard om aan te schaffen. Er staan namelijk genoeg beginners patronen in.

De opbouw is helder. Een korte inleiding met goede tips en daarna worden de technieken uitgebreid behandeld en met heldere tekeningen weergegeven. Vervolgens bestaat het boek uit 4 hoofdstukken, namelijk ‘Truien en vesten’, ‘Naar buiten’, ‘Jasjes, jurken en omslagdoeken’ en ‘Speelgoed, accessoires en decoratie’.

Als je je tijd van je zwangerschap (verlof) leuk en nuttig wil besteden, is dit zeker een aanrader. Koop een haaknaald die echt fijn in de hand ligt en vraag iemand die het kan om je op weg te helpen. Maak dan eerst een paar oefen lapjes met alle haak steken die voorin staan beschreven bij de technieken. Op het moment dat je ziet dat er een gelijkmatige lap ontstaat kun je aan een project beginnen. Kies vervolgens een simpel mutsje of slofje om te starten. Zodra je de smaak te pakken hebt, zou ik pas aan een groter patroon beginnen. Houd er altijd rekening mee dat je iets voor een baby maakt. De patronen zijn geschreven voor wol, maar zelf haak ik het liefst met katoen. Wanneer de dikte van de draad overeenkomt, is het voor het patroon geen probleem! Krijg je zelf geen kindje, dan kun je hier mooie kraamcadeaus mee maken!

Haken voor de baby – Nicki Trench
Creatief boek, paperback, 128 pagina’s, Forte
Bestel dit boek hier>>

 

Share

About Francis Boersma

francisboersma@hotmail.com'
Ik ben moeder van een dochter van 2 (Inèz), ik heb psychologie gestudeerd. In mijn vrije tijd sport ik graag of ben ik bezig met een van mijn hobbies.

Check Also

Tips bij het kopen van babykleding

Gefeliciteerd! Je gaat een baby krijgen. Deze baby is het kostbaarste geschenk dat je ooit …

Share
Share