Olleke bolleke

Er is voor baby’s en peuters eigenlijk niets leukers dan samen met mama of papa te zingen en te spelen. En de bekende kinderliedjes lenen zich daar uitstekend voor. Zet je kindje op schoot en zing. Beweeg en heb plezier. Van Olleke bolleke tot Klap eens in je handjes, van Jonas in de wallevis tot Hoofd, schouders, knie en teen. Alle baby’s zijn er dol op. Voor je het weet, herkennen ze de liedjes en de woordjes. En vooral ook: de gebaren die erbij horen.

Olleke bolleke is een vrolijk boekje vol prachtige pastelkleurige tekeningen die voor zowel kleine kinderen als voor wat grotere kinderen leuk is om in te bladeren en te gebruiken. De allerkleinsten kunnen gezellig op schoot luisteren naar de stem van vader of moeder, iets grotere kinderen kunnen de bewegingen meedoen, terwijl grote kinderen juist lekker mee kunnen zingen (en natuurlijk bewegen). Daarnaast kun je het als ouders zijnde goed gebruiken voor alledaagse rituelen zoals eten klaarmaken en opeten, in bad gaan, klaarmaken voor de nacht en natuurlijk bij het inslapen.

Toch is dit boekje niet alleen leerzaam en leuk voor de kleintjes, maar ook voor de ouders, want voor hen staat er extra informatie in over wat zingen precies met je kindje doet en waarom het zo goed is om met hem/haar te gaan zitten en dit boekje erbij te pakken.

Voorin het boekje staat een handige inhoudsopgave waardoor je niet hoeft te zoeken naar het lievelingsliedje van je kindje(s).

Olleke Bolleke – Carine Noel
Peuterboek, hardcover, 48 pagina’s, Forte
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Angela Aagenborg

Mijn naam is Angela, ik ben 39 jaar oud, echtgenote sinds 2002 en moeder van twee kinderen (2007 & 2011). Als kind hield ik dagboeken bij en schreef ik af en toe een verhaaltje. In 2003 begon ik met het schrijven van mijn eerste roman en in 2006 zette ik mijn eerste blogwoorden op internet. Nu, twaalf jaar later, heb ik vele blogs, column, artikelen geschreven en staan er zo'n twaalf boeken met mijn naam erop in de kast. In 2018 schreef ik een wielerroman en een chicklit, beiden 'wachten' op een uitgeverij.

Check Also

Baby Op Schoot Kriebeltjes

De omslag van dit kleine prentenboekje vind ik veelbelovend. Een vrolijk gekleurde illustratie en de …