k3

Mini volwassene

k3

“Kijk popje, ze hebben ook een K3 paraplu.”, het was eruit voor ik er erg in had, het was zeer zeker niet de bedoeling. Meteen daarop volgde (uiteraard): “Jaaaaaa, ik wil een K3 paraplu mama, ik hou van K3!” Dochterlief begint te stuiteren en ik moet mijn best doen haar wat te temperen. Toch doet het glimlachen, kinderen zijn niets meer of minder dan mini volwassenen. Waar wij volwassenen hebben geleerd ons in te houden is er niets dat kinderen tegenhoudt.

Hoewel de meesten van ons volwassenen niet snel gaan stuiteren van een K3 paraplu (ook niet van binnen) vertoont dochterlief wel typisch kopieergedrag. Syrah houd namelijk helemaal níet van K3. Oké, eerlijkheid gebied me te zeggen dat ze gisteren wel heel netjes naar de optredens van Karen, Kathleen en Kristel (oude opnames) heeft gekeken. Kusjesdag en Mama ziet je graag werden met grote ogen van begin tot eind bekeken bij De wereld is mooi op Nederland 3. Dat is vrij uniek voor haar doen moet ik zeggen, want normaal moet dat programma zo snel mogelijk afgezet worden op het moment dat de K3 meisjes beginnen te zingen, opstelling K3 of K2J maakt niet uit.

Voor de grote vakantie vond ze het maar niets om naar de concerten van de dames te kijken. Sterker nog mijn meisje hield tot mijn zeer grote spijt helemáál niet van muziek. Toen dacht ik nog: “Met een beetje geluk komt dat nog goed.” En de kans dat het goed komt is vrij groot, want sinds gisteren is haar mening bijgesteld en werd er niet gevraagd te zappen.

Maar ondanks dat ze K3 tot gisteren helemaal niets vond moest er wel een K3 paraplu komen, want zij is net als haar klasgenootjes K3 fan. Het is enorm grappig om te merken wat omgaan met leeftijdsgenootjes precies met je kind doet. Ze kunnen ervoor zorgen dat ze van een anti-K3 een pro-K3 wordt, sterker nog dat ze bijna hun grootste fan wordt (schrijft de moeder lichtelijk overdreven). Dus waar ze voorheen nee zei op mijn vraag of ze eens naar een K3 concert zou willen heeft ze nu zelfs het liefst dat ik de kaarten gisteren al had gekocht. Ik vind het overigens prima, want ik droom er stiekem al twee jaar van om samen met Syrah keihard mee te blèren met Kusjesdag, Bij de politie en MamaSé!. Lang leve klasgenootjes! Gniffel.

♫♫Samen feesten, dansen en zingen, lopen en springen, samen feesten♫♫.

About Leandrah

c.aagenborg@chello.nl'
Mijn naam is Leandrah. Ik ben de trotse moeder van dochter Syrah (2007) en zoon Jonah (2011).

Check Also

Nieuwe K3-film in de maak: K3 – Dans van de Farao

Na het succes van de eerste film met Hanne, Marthe en Klaasje, krijgt K3 nu …