De Free Range Cook

Koken met pure ingrediënten, eenvoudige maar heerlijke recepten en mensen samen aan het koken en eten krijgen. Dat is Annabel Langbein ten voeten uit zoals je ook tijdens haar televisieprogramma op 24kitchen kan zien. Ze staat ook synoniem voor pure gerechten uit Nieuw-Zeeland. En dat is precies wat je in het kookboek De Free Range Cook kan verwachten.

In dit kookboek staat eenvoud centraal. Geen culinaire hoogstandjes, maar verse producten en het beste wat elk seizoen te bieden heeft. Haar eigen moestuin is daarbij haar inspiratiebron. Je merkt gelijk bij de eerste recepten dat zij aan de andere kant van de wereld woont. Bij ons geen ontzettend grote tuinen waar flinke moestuinen aangelegd zijn met veel verschillende groenten en fruitsoorten. Hier geen avocado’s uit eigen tuin of walnoten rapen uit het bos naast het huis. Dit vind je in de gemiddelde Nederlandse tuin helaas niet.

Omdat Annabel Langbein eigenlijk alles zelf maakt, ogen de recepten juist moeilijker dan eenvoudig. Zelf brood, crackers, verse kaas of crème fraise maken alsof het de normaalste zaak van de wereld is. appeltje eitje… Ondanks dat ik een vrij geoefende kok ben die altijd met veel plezier uitgebreide diners in elkaar flans, schrikken de eerste recepten mij vooral af.

Ik moet er duidelijk even inkomen. Misschien dat ik eerst nog even moest wennen aan deze recepten, want zodra we bij de vis recepten belanden loop ik helemaal warm. En bij de gedeeltes van de vruchten, room, kaas en eieren ben ik verkocht. Lees taarten, chocoladetruffels en ja… zelfs de eigen vers gemaakte kaas. Die ga ik zeker zelf binnenkort proberen!

De prachtige foto’s geven een heerlijke sfeer aan dit boek waardoor dit een boek is waar ik nu regelmatig in blader. Om inspiratie op te doen, om gewoon even weg te dromen of om op zoek te gaan naar een specifiek recept zodat we die avond weer goddelijk eten. Met een gratis vakantiegevoel erbij, want het blijft duidelijk dat je met dit kookboek en dit eten even aan de andere kant van de wereld begeeft.

De Free Range Cook – Annabel Langbein
Kookboek, Hardcover, 320 pagina’s, Van Dishoeck
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Reistips voor het reizen met kinderen naar Australië en Nieuw-Zeeland

De wereld heeft ons zoveel te bieden. Er zijn veel mooie plekken die we kunnen …