Hoe kan het dat… Pinguins niet kunnen vliegen

Waarom vallen er soms dieren uit de lucht? Hoe ontstaat een aardbeving? Maak kennis met onze planeet, ontdek het binnenste van de aarde, de hoogste toppen van bergen, natte regenwouden en het begin van rivieren. Een eerste kennismaking met wetenschappelijke vragen.
Met grappige tekeningen en cartoons.

Hoe kan het dat …
De kleurrijke, verrassende en informatieve boeken in de serie Hoe kan dat? bieden een speelse eerste kennismaking met wetenschappelijke vragen voor kinderen vanaf 6 jaar. Duidelijke, levendige teksten geven antwoord op allerlei vragen over hoe de wereld werkt, terwijl grappige, vriendelijke tekeningen de interesse van jonge lezers wekken.

Recensie:
Dit is een informatief boek met allerlei vragen en weetjes over de Noordpool en de Zuidpool. Hoewel de eerste twee bladzijden voor mijn zoon van 5 jaar te moeilijk waren, was de rest van het boek goed te doen.

Hij vond bepaalde dingen uit het boek erg leuk om te weten b.v. welke zeehond een duikkampioen is, en waarom de eieren van een pinguïn niet bevriezen. Ook genoot hij erg van het stukje of er piraten bij de polen zijn. Jammer genoeg voor hem ging het hier niet over echte piraten.

De plaatjes in het boek zijn duidelijk, functioneel en ook afwisselend grappig te noemen. Het is geen saai boek, er is genoeg in te lezen of te zien. Het boek nodigt ook uit om te praten over pinguïns, de Noordpool en de Zuidpool en eens te horen welke gedachten een kind over dit soort zaken heeft.

Mijn zoon heeft op dit moment een project op de basisschool over ruimte, sterren en planeten. In dit boek zijn er aanknopingspunten die bij dit thema aansluiten. Het boek sprak mijn zoon daarom aan.

Het is geen boek om meteen uit te lezen, daar leent dit boek zich niet voor. Het is wel een fijn boek om telkens een stukje uit te lezen en dan over het gelezen stukje te praten of te lachen of je te verbazen.

Vooral in de leeftijd vanaf 6 jaar, waar dit boek geschikt voor is, zie je dat kinderen veel en graag willen weten hoe het met allerlei zaken zit. Dus ook op dat gebied sluit dit boek goed aan bij de nieuwsgierigheid, die kinderen van nature vaak hebben.

Hoe kan het dat… pinguïns niet kunnen vliegen? – Pat Jacobs.
Informatief boek, hardcover, 32 bladzijden- NBD Biblion.
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Lees ook:
Hoe kan het dat de zon opkomt
Hoe kan het dat de wind waait
Hoe de dingen werken

 

About Nikky Lieuw- Schipper

nikky.schipper@gmail.com'
Op dit moment ben ik thuisblijfmoeder. Ik ben moeder van drie kinderen: een jongen en twee meisjes (tweeling). Ik ben gek op lezen, boeken en alles wat met taal te maken heeft.

Check Also

Generation Discover festival 2018 – gratis wetenschap en technologie event voor kinderen en jongeren

Denk je dat jouw kinderen een goed beeld hebben van wat ze later allemaal met …