Klap eens in je handjes

Een vrolijk boek vol korte, lieve, grappige, en verrassende verhaaltje voor jonge kinderen. Er gebeurt echt van alles in dit boek: beertjes houden, een windjeswedstrijd, er wordt een kikkertje geboren, Ukkepuk eet gras, biggetjes bouwen een toren en nog veel meer.
Maar naast versjes en verhaaltjes, zijn er ook de nodige pagina’s om op een speelse manier nieuwe woordjes te leren en om alvast voorzichtig een beetje te leren tellen.
Al met al is dit boek een warm welkom in voorleesland en ook een prachtig kraamcadeau om kersverse ouders en hun kindje(s) mee te verrassen!

Recensie
Klap eens in je handjes is wederom een fantastisch boek van Marianne Busser & Ron Schröder. Al 25 jaar lang, maken ze samen de mooiste voorleesboeken. De verhalen van Marianne Busser & Ron Schröder
zullen niet gauw gaan vervelen. Telkens weten ze weer een prachtig en uniek boek te maken. Uiteraard met fantastische en kleurrijke illustraties erbij. Klap eens met je handjes staat boordevol leuke en grappige verhaaltjes. De illustraties zorgen ervoor dat het boek meer dan compleet is. Het leuke aan dit boek is dat er veel verhaaltjes in staan die herkenbaar zijn. Zo leert Bartje om op het potje te plassen, is Olifantje boos dat hij te laat bij het potje was en legt Pietertje allerlei speelgoed in de wieg van zijn broertje, omdat zijn baby-broertje zich verveelt.

Naast de vele korte verhaaltjes is er ook ruimte gelaten voor pagina’s met foto’s uit Beertjes fotoboek. Peuters zullen deze foto’s snel herkennen en vertellen wat ze zien op de foto. Maar ook rijmpjes die spelenderwijs leren tellen komen aan bod. De rijmpjes zijn kort maar krachtig; “Eén klein hondje ligt te slapen in zijn mand, twee kleine hondjes graven samen in het zand.” Hierbij kunnen de peuters zelf de hondjes gaan tellen die erbij getekend staan.
Kortom, “Klap eens in je handjes” is een prachtig voorleesboek voor de allerkleinsten.

Klap eens in je handjes – Marianne Busser & Ron Schröder
Voorleesboek, hardcover, 119 pagina’s, Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier bij Bol.com >>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

4 tips voor een peuter die niet slaapt

Sliep je kindje heerlijk door in de babytijd, maar is dat nu in de peutertijd …