Kinderpsychologie en -ontwikkeling voor Dummies

Psychische problemen of stoornissen komen bij veel kinderen voor, maar velen worden daar niet voor gediagnosticeerd. Het herkennen van problemen in de ontwikkeling van een kind kan een lastige taak zijn. Dit boek is een essentiële handleiding over de ontwikkeling in alle fasen van een kinderleven en biedt uitkomst voor ouders, verzorgers en leerkrachten. Kinderpsychologie en –ontwikkeling voor Dummies staat boordevol deskundige adviezen voor uiteenlopende situaties en bevat checklists die het gedrag van een kind inzichtelijk maken.

Recensie
Kinderpsychologie en –ontwikkeling voor Dummies is een boek uit de bekende serie ‘boeken voor Dummies’. De boeken zijn herkenbaar aan hun opvallende gele kaft. Alhoewel de naam wellicht anders doet vermoeden, is het zeker geen boek voor de leken onder ons, in tegendeel zelfs! De kracht van dit boek is wel dat het voor iedereen te begrijpen is!

Zoals altijd is het boek geschreven op de bekende Dummies manier:
>>Tekst en uitleg in begrijpelijk Nederlands
>> Informatie klaar voor gebruik
>> Pictogrammen en andere navigatiehulpjes
>> Handige spiekbrief
>> Top 10 lijstjes
>> Een vleugje humor

Wanneer je het boek ziet, vraag je jezelf wellicht af voor wie dit boek bedoeld is. Het is in mijn ogen geen opvoedboek wat standaard in de boekenkast hoort te staan van ouders. Maar wanneer je als ouder het idee hebt dat je kind “anders” is, kan dit boek je waarschijnlijk wel helpen met de zoektocht naar de diagnose. Want maar al te vaak hoor je dat ouders tegen een muur oplopen wanneer ze aangeven bij bijvoorbeeld het consultatiebureau of school dat ze denken dat er iets is met hun kind. Juist voor de ouders die zoekende zijn en (nog) geen steun vinden bij professionals is dit boek een prettige raadgever. Het helpt hen de problemen die ze tegenkomen inzichtelijk te maken en het gesprek met bijvoorbeeld een arts zekerder in te gaan. Wanneer er al een diagnose is gesteld, geeft het hen wellicht handvatten om op de juiste manier hiermee om te gaan. Maar ook papa’s en mama’s die psychologie een interessant onderwerp vinden, zullen het boek met interesse lezen.

Maar daar houdt het niet mee op, ook mensen die beroepsmatig te maken hebben met opgroeiende kinderen kunnen hier veel informatie uit halen en voor hen is Kinderpsychologie en –ontwikkeling voor Dummies zeker een aanwinst in de boekenkast.

Kinderpsychologie en – ontwikkeling voor Dummies is geschreven door twee psychologen. Dit zijn Laura L. Smith en Charles H. Elliott. Laura L. Smith is klinisch en schoolpsycholoog en Charless H. Elliott is klinisch psycholoog en medeoprichter van de Academy of Cognitive Therapy.

Kinderpsychologie en –ontwikkeling voor Dummies – Laura L. Smith & Charles H. Elliott
Populaire Psychologie, paperback, 384 pagina’s, Pearson Education
Bestel dit boek hier via Bol.com

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

De kracht van betekenis [recensie]

In ‘De kracht van betekenis’ stelt Emily Esfahani Smith dat we het verkeerde doel najagen. …

Share
Share