Baby Sensory, workshop voor baby’s

Elke week lees ik ons plaatselijke krantje. Een maand of twee geleden stond er een leuk artikel in. Het ging over Baby Sensory. ‘Baby watte?’ hoor ik je denken… Baby Sensory; dat is nieuw in Nederland. Door samen met je kindje bezig te zijn stimuleer je de zintuigen van je baby en het versterkt tegelijkertijd de band met je kind.

Na het lezen van dat artikel was ik benieuwd of het ook iets voor mijn dochter (inmiddels 9,5 maand) zou zijn én wat ze daar allemaal deden. Ik besloot om samen met haar naar een proefles te gaan. Al bij de eerste les had ze het enorm naar haar zin, hierdoor besloot ik haar gelijk in te schrijven. Elke week is weer anders, maar doordat de opzet hetzelfde is, is het tevens vertrouwd.

De lessen beginnen en eindigen altijd met hetzelfde liedje, de lessen zijn altijd in drieën verdeeld en de baby’s zijn vrij om te doen wat ze willen. Alles mag en niets moet. Tijdens de lessen wordt er veel gebruik gemaakt van gebarentaal. Gebarentaal heeft ontzettend veel voordelen, het stimuleert bijvoorbeeld de taalontwikkeling, verrijkt de ouder – kind band, je baby is eerder in staat om te communiceren en kan gevoelens, behoeften en wensen uitdrukken en zo heeft het gebruik van gebaren nog veel meer voordelen.

Zoals ik net al schreef is elke les weer anders, maar in een les wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van bubbels, sjaaltjes, rammelaars, een onderwaterkleed, verschillende stoffen, vormen, plaatjes, knuffels. Alles wat je doet wordt ondersteund met muziek.

Tijdens het tweede gedeelte van de lessen, speel je zelf met je kindje op de zogenaamde “Play-area”. Hier is ontzettend veel te ontdekken voor je kindje en je hebt tegelijkertijd de mogelijkheid om te kletsen met de andere moeders. Ook goed dus voor de sociale contacten van moeder en kind. Een voorbeeld van de dingen die je baby daar kan ontdekken, ballen, boekjes, een speeltent, een ballenbak, knuffelbeestjes. Er ligt zo ontzettend veel dat ieder kind zich daar kan vermaken!

Als ik zie wat een plezier dochterlief heeft in deze lessen, maakt het mij gelukkig dat ik dit artikel in het krantje heb gelezen, wat een verrijking! Kortom, een blijvertje voor haar en voor mij, want als mijn dochter het naar haar zin heeft, dan heb ik dat automatisch ook!

Meer informatie over Baby Sensory vind je op www.babysensory.nl.

About Martine

bodrumlover1@live.nl'
Ik ben een getrouwde vrouw en trotse thuisblijfmama van een dochter geboren in juni 2010.

Check Also

Zou een workshop “Overtuigend Presenteren” helpen om een puppy te krijgen? [persoonlijke blog]

Eerder schreef ik al dat de kinderen en ik graag een puppy wilden. Onze lieve …