Wat een lekkere lucht

Waar komt die lekkere lucht vandaan? Haas gaat zijn neus achterna. “Teken jij de weg?” vraagt Haas. Onderweg komt Haas allerlei dieren tegen die met hu eten bezig zijn. Maar telkens is het niet die ene lekkere lucht… Haas komt voor uiteenlopende problemen te staan die opgelost kunnen worden door te tekenen. Help jij Haas de lekkere lucht vinden?

Mijn naam is Haas serie

Lekkere lucht komt uit de serie Mijn naam is Haas is een PC game voor jonge kinderen. Alle ‘Mijn naam is Haas’ producten gaan uit van het principe dat je leert door te spelen. De onderwerpen sluiten aan bij thema’s waarmee kinderen thuis en op school dagelijks te maken krijgen. Een kind stuurt zelf het verhaal door in het beeld te tekenen. Aan de hand van de tekeningen die gemaakt worden zal een uniek verhaal tot leven komen, waardoor je oneindig avonturen kunt blijven beleven!

Voor kinderen van 3 t/m 7 jaar

Lekkere lucht is een educatief computerspel waar o.a. de taalontwikkeling mee wordt gestimuleerd. Dit spel is zo ontworpen dat kinderen zelfstandig met Haas en zijn vriendjes kunnen spelen. Bij de ontwikkeling is deze game veelvuldig getest met kinderen zodat het ook daadwerkelijk aansluiting heeft bij het niveau van kinderen van 3 jaar t/m 7 jaar. Gegarandeerd dus.

Recensie

De producten van Mijn naam is Haas worden zowel in het onderwijs als door ouders positief ontvangen. En ook Trotse Moeders is erg enthousiast! Het spel Lekkere lucht ziet er prachtig uit; met de mooie illustraties is het haast een film waar je naar kijkt. Een film die kinderen zelf regisseren.

Elk spel heeft hetzelfde principe. Hierdoor is het snel duidelijk voor de kinderen wat de bedoeling is. Het leuke van dit spel is dat je zelf het landschap kan maken en daar invullen aan kan geven. Moeilijk? Nee hoor. Precies goed voor kleuters. De kinderen kunnen namelijk met hun muis strepen trekken. Afhankelijk van de grote en de locatie veranderen deze strepen in heuse bomen, wormen, vogels, wolken en nog veel meer. Haas en zijn vriendje Sofie lopen steeds tegen problemen aan die je zelf moet oplossen door middel van dingen te tekenen. Bijvoorbeeld struiken met blauwe bessen waarmee Suus het schaap heerlijke bosbessenjam gaat maken.

Mijn dochter van 4 jaar vindt het helemaal geweldig en roept geregeld dat ze een spelletje ‘Haas’ wilt spelen. En het liefst meerdere keren achter elkaar. En het fijne is dat je als moeder er niet de hele tijd naast hoeft te zitten om te helpen. Ze kunnen lekker zelf aan de slag en hun fantasie de vrije loop laten. Alleen de paddenstoelen, die vindt mijn dochter te moeilijk. Maar ja, ze is dan ook nog geen 7 jaar oud…

Conclusie: een absolute aanrader en een dikke 10!

Mijn naam is Haas – Lekkere lucht
Computergame, CD-ROM, geschikt voor Mac OS & PC
A.W. Bruna uitgevers

Lees hier onze recensies over andere Mijn naam is Haas producten>>

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Het geheime leven van virussen

Er zullen weinig kinderen zijn die nog nooit van Corona gehoord hebben. Ze weten dat …

Share
Share