Wondje likken

Tip: Lik je kleine wonden

Tip: om kleine wondjes sneller te laten genezen, moeten we ze likken. Speeksel zit vol met genezende eigenschappen. Histatin een soort proteïne met genezende kenmerken in het speeksel van mensen kan het proces van wondgenezing versnellen. Dit blijkt uit een Brits onderzoek in een wetenschappelijk artikel in The Faseb Journal, het tijdschrift van de Federation of American Societies for Experimental Biology.

Onderzoek
Bij het onderzoek werden twee wonden behandeld, één met de stof uit het speeksel en één zonder de stof. Na zestien uur bleek dat de wond met Histatin, veel sneller genas dan vergelijkbare wonden op de huid zonder die stof.

Wonden likken
De onderzoekers zijn opgetogen met het resultaat en vinden het hoopgevend voor chronische wonden door diabetes, traumatische wonden of brandwonden.

Daarom natuurlijk likken dieren zo vaak hun wonden en genezen wondjes in de mond sneller.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Waar moet je op letten bij het kopen van nieuwe meubels?

Het aanschaffen van een compleet nieuw interieur is natuurlijk hartstikke leuk. Je kunt diverse stijlen …