De Wilde Robot – première + film [verslag]

De Wilde Robot is de nieuwste film van Dreamworks, die in de voetsporen treedt van klassiekers zoals Shrek, Gelaarsde Kat en Kung Fu Panda. De Wilde Robot is een leuke grappige maar soms ook verdrietige film met in de originele cast talenten zoals Lupita Nyong’o, Pedro Pascal en Mark Hamill, maar in de Nederlandse versie mensen zoals: Sosha Duysker, Murth Mossel en Tara Hetharia. In dit verslag nemen we een kijkje naar de première en de film zelf.

De première

Zoals de meeste premières gingen de deuren om 11:15 open bij de Pathé Arena in Amsterdam. Meteen konden we via de groene loper naar binnen. Binnen aangekomen was bij het bovenste gedeelte van de grote bioscoop de daadwerkelijke première. Rechts kon je geschminkt worden als je dat wilde, zo waren er mensen met het gezicht van de robot uit de film op hun wang. Naar links lopend kon je thee of koffie met een broodje pakken voor de mensen die nog wat moesten ontbijten of daar gewoon trek in hadden. Als je verder liep kwam je bij de snacks en het drinken dat je mee mocht nemen de zaal in en bij de groene loper waar alle BN’ers en Influencers te vinden waren.

Er waren veel mensen bij de première: Enzo Knol, Sam de Wit, Vijftal, Mylène en Rosanne en Jim Bakkum waren bijvoorbeeld te vinden bij de groene loper en rond de première. De zalen waren al open en om 12 uur werd er een korte presentatie gegeven door Nizar El Manouzi die een kort interview met wat van de Nederlandse stemmencast gaf. Na de feestelijke introductie kon de film dan eindelijk beginnen.

De Wilde Robot

De Wilde Robot (The Wild Robot) is gebaseerd op een boek uit 2016 met dezelfde naam, geschreven door Peter Brown. Dit boek werd gigantisch groot en won veel prijzen, en nu is er een prachtige film van gemaakt.

Het verhaal volgt een robot die wakker wordt op een eiland gedomineerd door dieren. De robot heeft normaal gesproken maar 1 doel: taken voltooien voor mensen. Toch lijkt dat moeilijker dan normaal en laten de eerste 10 minuten van de film heel goed zien hoe de robot nog niet goed past bij de dieren. Alles verandert wanneer hij per ongeluk gezien wordt als de moeder van een klein gansje, dan krijgt de robot eindelijk een taak, zorgen voor deze baby. Iets wat die doet samen met een sluwe vos genaamd Link.

Mijn verwachtingen voor deze film waren best wel hoog. Ik had goeie dingen gehoord, en hoewel ik trailers probeerde te vermijden, zagen de dingen die ik zag er goed uit. Dus toen ik eindelijk kon gaan zitten om deze film te kijken had ik er heel veel zin in. En gelukkig waren mijn verwachtingen niet alleen gehaald, maar ook overtroffen door een film die er niet alleen prachtig uitziet, maar ook nog wat prachtige berichten verstopt heeft binnen het verhaal.

Het verhaal is leuk, de eerste helft lijkt het verhaal heel simpel maar hartverwarmend. De tweede helft neemt het een grote draai en wordt het een heel spannend en emotioneel verhaal met momenten waar je op het puntje van je stoel zit en momenten waar je tranen tegenhoudt door de verdrietige dingen die er gebeuren. Maar gelukkig zijn er meer dan genoeg grappige momenten om alle emoties goed te balanceren met elkaar.

De animatie is prachtig, wat te verwachten was van Dreamworks die films zoals Gelaarsde Kat 2 en The Bad Guys gerealiseerd hebben. Zoveel frames lijken op schilderijen en voelen gemaakt te zijn met zoveel passie voor de kunstvorm. Elk detail is zichtbaar maar niet opvallend wat ervoor zorgt dat, hoewel het er niet realistisch uitziet, het wel realistisch voelt. En als mooie bonus ziet elk dier er prachtig en vaak ook schattig uit, wat het zoveel leuker maakt om naar te kijken.

Ook wordt er goed gebruikgemaakt van 3D wat het zeker waard maakt om een theater op te zoeken waar je het in die vorm kan kijken. Alle stemmen waren leuk en met een duidelijke passie ingesproken wat voor een hele leuke kijkervaring zorgde. Iedereen die meedeed leek het heel erg naar hun zin te hebben, wat heel veel kan toevoegen voor het geheel van de film.

Thema’s voor ontwikkeling, samenwerking en erbij willen horen komen prominent naar voren en zorgen voor duidelijke en belangrijke lessen waar de meeste mensen wel wat mee kunnen.

De Wilde Robot is naar mijn mening een van de beste films die dit jaar uitgekomen zijn. Het verhaal is hartverwarmend met een prachtige animatiestijl en duidelijke boodschappen die niet opgedrongen voelen waardoor ze heel mooi zijn om te zien ontwikkelen door de film heen.

Deze film is 100% een aanrader voor jong en oud. Als je de kans krijgt zou ik hem zeker proberen in een bioscoop te kijken, preferend in een 3D zaal waar je op de beste manier van de film kan genieten.

Share

About Dirk Ahles

dirk@familieahles.nl'
Hallo. Ik ben Dirk Ahles. Ik ben de zoon van Karina. Ik ben 15 jaar. Ik houd van gamen en van naar de bioscoop gaan en maak daar verslagen over voor op de website.

Check Also

Fantasievriendjes Première + Film [verslag]

Na het succes van de twee “A Quiet Place” films komt nu de nieuwste film …

Share
Share