Van Dale – Woord van het Jaar 2019 is bekend!

Ditmaal is het Van Dale Woord van het Jaar een woord wat hier in Huize Trotse Moeders ook gebezigd wordt. Wanneer ik vertel dat ik “vroeger” 18 kilometer heen, en 18 kilometer terug moest fietsen om naar school te kunnen hoor ik “OK BOOMER“. Maar ook wanneer ik vertel dat ik “vroeger” mijn fiets niet op slot hoefde te zetten en bij iedereen gewoon achterom kon lopen om op bezoek te gaan.

OK BOOMER is een ’term’ die gebruikt wordt om mensen van een eerdere generatie er op te wijzen dat ze niet de hele tijd hoeven te zeggen dat ‘vroeger’ alles beter was, en tegelijkertijd te claimen dat zij het ‘vroeger’ veel zwaarder hadden. Zelf vind ik het een erg goede term, refererend aan de generatie baby-boomers van na de Tweede Wereldoorlog. Hij wordt, voor zover ik kan inschatten, niet negatief gebruikt, maar juist om op een grappige manier te refereren aan “jahaa, dat was toen, maar wij leven nu“.

BOOMER, het Woord van het Jaar 2019. Met maar liefst 41,8 % van de stemmen verkozen boven de nummer twee (14,2%) klimaatspijbelaar en de nummer drie (9,6%) klimaatdrammer.

Voor wie de woorden van vorige jaren op een rijtje wil zien:

Van Dale: Woord van het Jaar 2018 bekend!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

De opvolger van anderhalvemetersamenleving is….

Helaas is het Woord van het Jaar ditmaal weer een Corona-gerelateerd woord. Vorig jaar was …

Share
Share