Pick one, geschreven door Inge van Prooijen [recensie]

Pick OneQuotes inspirerend? Ja, maar niet elke quote is de beste quote voor jou.

Tegenwoordig worden we overspoeld door quotes. Van die zogenaamd wijze, diepzinnige clichéspreuken die je wel even doen inzien hoe je moet leven, denken of voelen. Maar soms kunnen quotes je enorm raken, bieden ze een andere kijk op dingen, of relativeren ze; quotes waar je van kunt leren dus.

In Pick One zet Inge van Prooijen verschillende quotes van grote namen als Socrates tot Paulo Coelho en van Oprah Winfrey tot Kim Kardashian over eenzelfde onderwerp lijnrecht tegenover elkaar. Met welke uitspraak ben jij het eens, met welke absoluut niet en waarom niet? Inge prikkelt je, laat je nadenken en lokt je uit tot discussie.

Recensie
Wat een leuk boek is Pick One. Niet alleen staat het vol quotes die je al dan niet in je eigen leven kunt gebruiken. Het laat ook zien dat je op meerdere manieren tegen het leven aan kunt kijken en nodigt uit tot discussie.

Pick one, geschreven door Inge van Prooijen, uitgebracht door Lev

Bekijk op bol.comBehalve algemene informatie, thema’s en clichés bevat dit boek een heleboel quotes die inhoudelijk precies het tegenovergestelde zeggen. Echt interessant om je partner of je kind te vragen welke hem of haar het meest aanspreekt en daarover in gesprek te gaan.

Pick one, geschreven door Inge van Prooijen, uitgebracht door Lev

Sluiten de quotes elkaar uit? Kunnen ze allebei waar zijn? Waarom spreekt de ene je meer aan dan de andere. Ook voor jezelf is het boeiend om daar eens over na te denken. En verder is het buitengewoon grappig om de tegenstrijdigheid in “wijsheden” te lezen. Ik hoop dat ik voldoende quotes onthoud om de volgende keer wanneer iemand een quote uit, een tegenstrijdige er tegenover te zetten 😉

Pick one, geschreven door Inge van Prooijen, uitgebracht door Lev

Pick One – Inge van Prooijen
Hardcover, 200 pagina’s, uitgeverij Lev.
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De edele kunst van NOT GIVING A F*CK

Van populair weblog naar New York Times-bestseller is dit hét boek voor zelfhulphaters! Stop met …

Share
Share